avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata penalitati intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata penalitati intretinere

am primit acasa o instiintare de la asociatia de proprietari ca am de platit o suma de 2700 lei figurand ca si penalitati de intarziere la plata intretinerii. eu am prlatit lunar intretinerea de 5 ani de cand m-am mutat la aceasta adresa .penalitatile au ramas de la celalat proprietat. Cum asi putea proceda sa nu platesc acele penalitati. Asta este prima oara cand primesc somatie de plata .Mentionez ca de cinci ani penalitatile nu au crescut nici macar cu un leu.
Cel mai recent răspuns: agudaru_radu , utilizator 11:09, 10 August 2012
De cand sunt penalitatile? Dacă sunt mai vechid e 3 ani inseamna acestea sunt prescrise
Acele penalitati se prescriu dupa 3 ani, dar cand ati semnat actul de vanzare cumparare nu ati avut adeverinta din partea asociatiei de proprietari ca vechiul proprietar (vanzatorul) nu are datorii?
Nu au ce sa va faca dupa atatia ani!
Legea 230/2007:
Art. 20. - (1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea sociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
ContSters241232, utilizator
din cate imi aduc aminte am fost de acord sa preiau apartamentul cu aceste penalitati ,vechiul proprietar spunandumi ca nu trebuie sa le platesc ca nu au baza legala sa imi ceara acesti bani.Si el le preluase de la vechiul proprietar.In cinci ani nu am primit nici o somatie sau alt ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalități plata întreținere amaritei maria@yahoo.com amaritei maria@yahoo.com Penalități la plata întreținerii mai vechi de 5 ani,se prescriu? (vezi toată discuția)
Impozit teren ContSters234338 ContSters234338 Buna ziua, va rog sa-mi dati o informare cu urmatoarea situatie:parintii mei au locuit in str.Popa Nan pana in anul 2000.Apoi s-au mutat in alta locatie.In ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere stangeta stangeta Este posibil sa ne fie calculate penalitati la plata intretinerii incepand cu 2004 ? Este adevarat ca s-a intamplat sa intarzii cu plata poate si 2-3 luni, in ... (vezi toată discuția)