avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati la intretinere

Este posibil sa ne fie calculate penalitati la plata intretinerii incepand cu 2004 ?
Este adevarat ca s-a intamplat sa intarzii cu plata poate si 2-3 luni, in anumite perioade ale anilor trecuti.
Nu mi se pare foarte legal sa se calculeze penalitati la intarziere , daca apartamentul este cumparat acum 4 ani.
Va rog sa ma lamuriti despre legalitatea acestei proceduri.
Dupa ce perioada se prescriu aceste penalitati?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:18, 13 Decembrie 2011
Penalitatile se aplica dupa 50 zile si se platesc impreuna cu cheltuielile.Daca a-ti ramas restanta din 2004 si ati platit cu intarzieri in anumite perioade nu aveti cum sa aveti penalitati din urma daca in 2010 presupunem ca nu a-ti mai fost restanta .Penalitatile si restantele se platesc impreuna si in ordinea acumularii perioadei restantelor si penalitatilor nu din ani diferiti sau preferentiali .
Restantele si penalitatile se prescriu dupa 3 ani .
BEN46 a scris:

Penalitatile se aplica dupa 50 zile

Daca aveti bunavointa sa ne comunicati si baza legala referitor la termenul de 50 de zile
art 49 din Legea nr 230/2007 spune '
penalitatile se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata

Termenul general de prescriptie al datoriilor este ,conform decret nr 167/1958 de 3 ani
Daca apartamentul este cumparat acum 4 ani,cu ce justificare vi se impune la plata penalitati de intarziere din 2004?

ynocenta...termenul de plata stabilit poate fi de 20 zile de la afisare conf 230
Si mai tineti cont ca mai exista un fond de rulment cu care se plateste anticipat datoriile
stangeta a scris:

Este posibil sa ne fie calculate penalitati la plata intretinerii incepand cu 2004 ?

Da, se pot calcula penalizari pentru sumele devenite restante, incepand de la orice data, conform sistemului propriu de penalizari.
Este adevarat ca s-a intamplat sa intarzii cu plata poate si 2-3 luni, in anumite perioade ale anilor trecuti.

Daca ati depasit termenul de plata afisat pe lista, este firesc sa vi se aplice penalizari
Nu mi se pare foarte legal sa se calculeze penalitati la intarziere , daca apartamentul este cumparat acum 4 ani.

De regula penalizarile asupra sumelor devenite restante, se calculeaza lunar. Dar sunt cazuri cand administratorul nu a calculat, cand s-a dispus o verificare pe mai multi ani a acestor penalizari si-atunci cand se gasesc diferente, se afiseaza...
Va rog sa ma lamuriti despre legalitatea acestei proceduri.

Daca ati putea sa explicati mai clar modul cum s-au calculat, de ce s-au calculat dupa o perioada mai mare si nu lunar, poate reusim sa constatam ca este sau nu legal.
Dupa ce perioada se prescriu aceste penalitati?

In anumite conditii sumele restante se pot prescrie de catre instanta daca sunt mai vechi de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare asociatie mangalagiu84 mangalagiu84 Buna ziua, am primit ieri o notificare de la asociatie de proprietari, prin care mi se cere ca in termen de 5 zile sa achit restante , acestea fiind ... (vezi toată discuția)
Penalizari calculate retroactiv de catre asociatiile de locatari mariana2006 mariana2006 se pot calcula penalizari pt neplata la timp a cheltuielilor catre asociatiile de locatari retroactiv? exemplu, in noiembrie 2010 s-au calculat penalizari pt ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)