avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... notificare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

notificare asociatie

Buna ziua,
am primit ieri o notificare de la asociatie de proprietari, prin care mi se cere ca in termen de 5 zile sa achit restante , acestea fiind intarzierile calculate de la neplata in timp util a intretinerii, mentionez ca momentan sunt cu plata la zi a intretinerii fara acele intarzieri ( intarzierile sunt neplatite de vreo 2-3 ani).

Ce ass putea sa fac in cazul acesta? Este obligatorie plata intarzierilor?
Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:10, 14 Aprilie 2011
Sa inteleg ce acele intarzieri sunt de fapt penalitatile care vi le-a aplicat asociatia pentru neplata la timp a intretinerii? Daca este asa puteti solicita asociatiei o situatie explicita a penalitatilor care vi s-au aplicat si sa verificati daca acestea sunt aplicate conform legii. Penalitatile se aplica doar la suma care depaseste fondul de rulment pe care il aveti ( suma de plata - fondul de rulment = diferenta la care se aplica penalitati). Penalitati se aplica dupa ce depasiti o perioada de 60 de zile de la data la care s-au afisat listele de intretinere, insa pentru mai multe detalii puteti verifica legea.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
gabrielaghm, utilizator
Probabil ati primit aceasta notificare pentru ca se apropie termenul de 3 ani in care acele penalizari se prescriu daca conducerea Asociatiei nu face nimic pentru recuperarea lor.
Daca penalizarile sunt corect aplicate (cu hotararea adunarii generale) si corect calculate, atunci este obligatoriu sa le platiti.
Daca se va ajunge in instanta, pe langa penalitati veti mai avea de platit si cheltuieli de judecata, expertiza contabila (daca veti contesta valoarea lor), cheltuieli de executare (daca se va ajunge sa se puna in executare sentinta).
Cel mai bine ar fi sa va convingeti dumneavoastra ca sunt calculate corect si sa incercati sa platiti fara sa mai ajungeti in instanta.
Notificarea reprezinta etapa din procedura prealabila de executare a sumelor restante cu care va inregistrati in evidenta asoociatiei de proprietari
Penalitatile daca sunt corect aplicate la sume neachitate ,sunt intemeiate
Penalitatile se aplica dupa perioada de 30 zile de la termenul scadent de plata lista de plata respectiv la 45 zile
Contactati personal presedintele de asociatie,negociati si incheiati un angajament ferm ,prin care in termen rezonabil va achitati integral restantele,astfel incat sa evitati solutionarea prin instanta
Va multumesc foarte mult pentru promptitudine si raspunsuri.
mangalagiu84 a scris:

Ce ass putea sa fac in cazul acesta? Este obligatorie plata intarzierilor?

Cea mai convenabila solutie este sa platiti restantele si/sau penalizarile acumulate.
Nu plateste nimeni "intarzieri", cum spuneti dumneavoastra, ci cote lunare de intretinere, restante la intretinere, reparatii, fonduri restante, penalizari aferente...
Este obligatorie plata acestora conform legii 230/2007 si HG 1588/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Penalitati (?) cand restanta+cota curenta i.r. i.r. Mi se solicita PENALITATI pentru neplata intretinerii pe 2 luni anterioare (lunile de vara, fara furnizare de caldura => cu cote mici) cand Restanta (300. ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere stelut stelut Buna ziua! Sunt proprietar intr-un ap. al unei Asociatii de proprietari. Data scadenta pt. plata intretinerii aferente lunii ianuarie a fost 29 februarie. ... (vezi toată discuția)