avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalități plata întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalități plata întreținere

Penalități la plata întreținerii mai vechi de 5 ani,se prescriu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:10, 9 Ianuarie 2019
Da. Chiar si cele mai vechi de 3 ani!
Eu zic ca raspunsul de mai sus nu este complet.

Daca in toata aceasta perioada as. prop. NU a intreprins nicio masura de recuperare a sumelor mentionate, atunci raspunsul este bun, dar daca as. prop. a initiat somatii oficiale de punere in intarziere, atunci acest termen nu este prescris.
Asadar atentie la acest aspect!
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Adam Grecu, utilizator
In cazul asociatiilor de proprietari,interventia termenului de prescriptie il dispune dispune numai instanta de judecata
Daca asociatia de proprietari in termenul de 3 ani a comunicat somatie,notificare,atunci termenul de prescriptie se intrerupe si se reia un nou termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament itsgya itsgya Buna ziua, parintii mei au un apartament in care nu mai locuieste nimeni de 6 ani, sunt foarte mari datorii la asociatie- 30.000 ron-acum am fost chemati la ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Creanta prescrisa sau nu romeo_m romeo_m Astazi am fost contactat de o firma de recuperari a doua oara luna aceasta. Prima data le-am cerut sa imi valideze creanta, si au spus ca o sa revina cu un ... (vezi toată discuția)