avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

Sunt casatorita a doua oara, de 13 ani. Am un copil din prima casatorie, care este mostenitor pe 50% din ap in care locuim, cealalta jumatate este a mea (primul sot a decedat). Ce pot face ca intregul apartament sa fie al copilului meu.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 00:04, 11 August 2012
Pai in primul rand trebuie sa fiti sigura ca jumatate din apartament va apartine.Aveti certificat de mostenire sau decizie de la instanta in care se specifica aceasta cota?Dupa moartea sotului trebuia sa se faca partaj intre bunurile comune iar de abia dupa asta mostenirea dansului se putea imparti.Daca aveti vreun titlu prin care detineti aceasta cota,o puteti instraina sau dona oricui doriti.
Cum ati ajuns la cota de 1/2 ptr copil ? Ati dezbatut succesiunea si ati renuntat in favoarea copilului ? Pentru ca sa cedati partea dvs. copilului, si in acest mod el sa devina proprietar deplin al apartamentului, faceti ori o donatie ( va scuteste de impozitul de 2 sau 3 % pe tranzactie ) sau contract de vanzare-cumparare pentru cota ce o detineti.
am facut succesiune si am renuntat in favoarea copilului
multumesc
sotul meu nu are nici un drept asupra partii mele din casa?
Sotul din a 2-a casatorie n-are niciun drept,bunurile mostenite sunt bunuri proprii

Alte discuții în legătură

Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni unicul fiu? Marinescu D. Marinescu D. Cum pot dezmoșteni unicul fiu adult, alcoolic( orfan de mamă de la 4 ani), crescut și întreținut de mine și actuala sotie ( căsătorit la vârsta de 4 ... (vezi toată discuția)
Act de domatie copil minor sozo sozo Buna, Sunt o mamica care doreste sa lase mostenire,[b]copilului inca minor[/b],( sa-l donez sau sa gasesc o modalitate legala) apartamentul bun propriu ... (vezi toată discuția)