avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

Sunt casatorita a doua oara, de 13 ani. Am un copil din prima casatorie, care este mostenitor pe 50% din ap in care locuim, cealalta jumatate este a mea (primul sot a decedat). Ce pot face ca intregul apartament sa fie al copilului meu.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 00:04, 11 August 2012
daca sunteti casatorita legal (cu acte ) cu cel de-al doilea sot si dvs treceti in nefiinta inaintea sotului, mostenirea, adica cei 50% ai dvs din casa se vor imparti intre cel de-al doilea sot care este sotul supravietuitor si copilul dvs.
sotul 2 nu are nici un drept la casa doar daca divortati.
ca sa fiti sigura ca imobilul va ramane copilului dvs ar trebui sa ii vindeti/dona inca de pe acum jumatatea dvs. Altfel pot aparea probleme dupa decesul dvs (repet..ipoteza in care dvs decedati inaintea actualului sot).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni unicul fiu? Marinescu D. Marinescu D. Cum pot dezmoșteni unicul fiu adult, alcoolic( orfan de mamă de la 4 ani), crescut și întreținut de mine și actuala sotie ( căsătorit la vârsta de 4 ... (vezi toată discuția)
Act de domatie copil minor sozo sozo Buna, Sunt o mamica care doreste sa lase mostenire,[b]copilului inca minor[/b],( sa-l donez sau sa gasesc o modalitate legala) apartamentul bun propriu ... (vezi toată discuția)