avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de intretinere

Buna..Am un contract de intretinere cu o matusa pe un imobil..Pe acest tern mi am ridicat o locuinta..am autorizatie de constructie..inca nu am terminat lucrarile...deci nu am proces verbal de redare primire si nici intabulata nu este locuinta...terenul cu locuinta veche sunt intabulate..Actul de intretinere l am facut in anul 2006...pana acum toate bune si frumoase...acum fiul matusii se intoarce dupa 30 de ani si intentioneaza sa bage actiune in instanta sa darame actul...din cate stiu el nu are nicio calitate...doar matusa poate darama actul..si cu motive intemeiate....acum intrebarea mea este daca prin absurd sa zic ca baga actiune in instanta si ar reusi prin absurd sa darame actul...ce s ar intampla cu constructia care este a mea...ridicata pe numele meu..???
Este destul de greu de reziliat un contract de intretinere mai ales in cazul in care v-ati indeplinit obligatiile contractuale. Constructia ramane pe numele dvs. Faceti toate demersurile pentru a intabula constructia, solicitati procesul-verbal de finalizare. Exista situatii multe in care terenul este al unui proprietar iar constructia a altui proprietar. Fiul, mai ales in contextul in care nu a avut grija de mama sa atatia ani, nu prea are sanse. Poate doar in contextul in care mama solicita, dar si atunci este destul de greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de superficie ionescucarmen ionescucarmen fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager ioana8512 ioana8512 Prietenul meu a facut in anul 2006 un contract de intretinere cu uzufuct viager cu o matusa. Imobilul a fost dobandit de matusa vaduva. Matusa are ... (vezi toată discuția)
Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)