avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice-atribuire serviciu salubrizare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice-atribuire serviciu salubrizare

Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca se poate atribui serviciu de salubritate al unei localitati fara organizarea unei licitatii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 00:30, 11 August 2012
Conform legii 51/2006,
art. 29
(1) Gestiunea directă este modalitatea de gestiune în care autorităţile deliberative şi executive, în numele unităţilor administrativ-teritoriale pe care le reprezintă, îşi asumă şi exercită nemijlocit toate competenţele şi responsabilităţile ce le revin potrivit legii cu privire la furnizarea/prestarea serviciilor de utilităţi publice, respectiv la administrarea, funcţionarea şi exploatarea sistemelor de utilităţi publice aferente acestora.
..........
(2) Gestiunea directă se realizează prin intermediul unor operatori de drept public înfiinţaţi la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, în baza hotărârilor de dare în administrare adoptate de autorităţile deliberative ale acestora; aceşti operatori pot fi: a) compartimente funcţionale organizate în,...........
..........
art. 30 - gestiunea delegata
alin(12) În cazul serviciilor de utilităţi publice prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. e), f) şi g), procedura de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii se stabileşte în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii

Cf legii 51/2006 aveti o posibilitate. Daca delegarea se face prin concesiune atunci trebuie aplicata o procedura, daca nu cumva valoarea estimata este sub 15.000 de euro. Mi-e greu sa cred ca valoarea unui contract de concesiune poate fi atat de scazuta, intrucat concesiunea presupune niste investitii si o perioada mai mare de timp decat un contract de achzitie, timp in care acel serviciu urmeaza sa fie exploatat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire contract de concesiune servicii bot bot Cum se procedeaza in cazul in care se scoate prin licitatie publica deschisa atribuirea gestiunii serviciului de colectare si transport deseuri SI se constata ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract prestari servicii milica68 milica68 Până la ce suma pot incheia un contract de prestari servicii (ridicare gunoaie si transpot la groapa de gunoi) fara licitatie. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Se supune achizitiei publice pe seap? Tay Tay O societate comerciala care are incheiat un contract de delegare a unui serviciu public de apa, are obligatia publicarii in SEAP a anuntului de achizitie a ... (vezi toată discuția)