avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice incheiere contract prestari servicii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

incheiere contract prestari servicii

Până la ce suma pot incheia un contract de prestari servicii (ridicare gunoaie si transpot la groapa de gunoi) fara licitatie.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MANTA FLORIN CATALIN , utilizator 11:21, 5 Februarie 2010
Echivalentul in lei a 15.000 euro, conform OUG 19/2009, care a modificat OUG 34/2006 (unde era prev. suma de 10.000 euro).
pana la echivalent in lei a 15.000 euro daca procedura este achizitie directa sau pana la echivalent 100.000 euro daca procedura esta cerere de oferta.
Uitati-va in legea 101 /2006 care este imperativa referitoare la prestarile de servicii in domeniul salubritatii.spune ca se face prin serviciul propiu sau delegare de serviciu-delegarea inseamna concesiunea serviciului ,iar concesiunea presupune licitatie deschisa sau negociere cu anunt prealabil.ceea ce vreti dumneavopastra....
Negocierea nu se aplica in cazul salubrizarii conform Legii 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice.

SECŢIUNEA 3: Gestiunea delegata
Art. 30
7)Contractul de delegare a gestiunii serviciilor de utilitati publice poate fi atribuit prin una dintre procedurile prevăzute la alin. (8) ori poate fi atribuit direct, conform dispozitiilor art. 311.
(8)Procedurile de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de utilităţi publice sunt:
a)licitaţia publică deschisă - procedura la care orice operator licenţiat interesat are dreptul de a depune ofertă;
b)negocierea directă - procedura prin care unităţile administrativ-teritoriale sau, după caz, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilităţi publice, în numele şi pe seama unităţilor administrativ-teritoriale membre, negociază clauzele contractuale, inclusiv redevenţa, cu unul sau mai mulţi operatori licenţiaţi interesaţi.
(9)Delegatarul are obligaţia de a atribui contractul de delegare a gestiunii prin aplicarea procedurii de licitaţie publică deschisă. Procedura de licitaţie se poate finaliza numai dacă în urma publicării anunţului de participare la licitaţie au fost depuse cel puţin 3 oferte şi cel puţin 3 ofertanţi îndeplinesc criteriile de eligibilitate. În cazul în care, în urma publicării anunţului, nu au fost depuse cel puţin 3 oferte, sau criteriile de eligibilitate nu sunt îndeplinite de cel puţin 3 ofertanţi, delegatarul este obligat să anuleze procedura şi să organizeze o nouă licitaţie.
(10)Delegatarul are dreptul de a aplica procedura de negociere directă numai dacă, după repetarea procedurii de licitaţie conform prevederilor alin. (9), nu a fost desemnat un câştigător.
(11)Prevederile alin. (8)-(10) nu se aplică pentru delegarea gestiunii serviciilor de utilităţi publice prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. e), f), g) şi h).


Iata la concret exceptia

Art. 1

(2)În înţelesul prezentei legi, serviciile comunitare de utilităţi publice, denumite în continuare servicii de utilităţi publice, sunt definite ca totalitatea activităţilor de utilitate şi interes public general, desfăşurate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor sau judeţelor sub conducerea, coordonarea şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale, în scopul satisfacerii cerinţelor comunităţilor locale, prin care se asigură următoarele utilităţi:
a)alimentarea cu apă;
b)canalizarea şi epurarea apelor uzate;
c)colectarea, canalizarea şi evacuarea apelor pluviale;
d)producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică în sistem centralizat;
e)salubrizarea localităţilor;
f)iluminatul public;
g)administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi altele asemenea;
h)transportul public local.


Plafonul de 15.000 euro nu se aplica in cazul delegarii de gestiune!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
ovi13, utilizator
ART.30 din L.51/2006 ,modificata si completata,specifica la alin.12 ca se aplica OUG 34/2006 pentru serviciul de salubritate deci concesiunea serviciului cuprins intre art. 217 si art.229 si automat si normele din HG 71/2007 privind concesiunea deci se poate aplica art.26 si implicit cu exceptiile aferente art.27

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii curatenie la institutii publice Tutilescu65 Tutilescu65 Avand in vedere prevederile art.19 din OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice-atribuire serviciu salubrizare Agripinna Agripinna Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca se poate atribui serviciu de salubritate al unei localitati fara organizarea unei licitatii? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Achizitii stefanpetre66 stefanpetre66 daca in cursul anului bugetar s-a mers pe o procedura de cerere de oferta , se poate trece la procedura cumparare directa (vezi toată discuția)