Am implinit 60 de ani (nascut in august 1952) si am vechime de 33 ani (fara anii de studii superioare si stagiul militar). Pot beneficia de pensionare anticipata sau de pensionare anticipata partial?
Momentant sunt somer si mai primesc indeminizatie inca 2 luni. Daca nu reusesc sa imi gasec de lucru in intervalul ramas, ce solutii as avea ca sa nu raman fara nici un venit?
dvs aveti dreptul al pensie limita de varsta in august 2017. E ceva timp! Daca nu gasiti de serv, dar aveti ceva probleme de sanatate, o solutie ar mai fi pensia de invaliditate
1. Perioada de somaj indemnizat este perioada de cotizare la pensie (contributia o plateste Agentia de Somaj).
2. - Asa ca mai adaugati un an la stagiu de cotizare si poate mai gasiti un loc de munca pentru un an si apoi puteti solicita pensie anticipata partiala.
- Sau, daca aveti posibilitatea, incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii si platiti contributie lunara pana faceti stagiul de cotizare de 35 de ani (contributia lunara este in acest an de 232 lei.
3. Daca veti iesi pensie de invaliditate nu veti putea trece de la aceasta la pensie anticipata sau anticipata partiala ci numai la pensie pentru limita de varsta.