avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata/anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata/anticipata partial

Buna ziua

Am implinit 60 de ani (nascut in august 1952) si am vechime de 33 ani (fara anii de studii superioare si stagiul militar). Pot beneficia de pensionare anticipata sau de pensionare anticipata partial?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 10 August 2012
Din pacate, neavand cel putin 35 de ani de vechime, nu puteti beneficia de nici una din categoriile de pensii mentionate.
Multumesc pentru raspuns,

Momentant sunt somer si mai primesc indeminizatie inca 2 luni. Daca nu reusesc sa imi gasec de lucru in intervalul ramas, ce solutii as avea ca sa nu raman fara nici un venit?
dvs aveti dreptul al pensie limita de varsta in august 2017. E ceva timp! Daca nu gasiti de serv, dar aveti ceva probleme de sanatate, o solutie ar mai fi pensia de invaliditate
1. Perioada de somaj indemnizat este perioada de cotizare la pensie (contributia o plateste Agentia de Somaj).

2. - Asa ca mai adaugati un an la stagiu de cotizare si poate mai gasiti un loc de munca pentru un an si apoi puteti solicita pensie anticipata partiala.
- Sau, daca aveti posibilitatea, incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii si platiti contributie lunara pana faceti stagiul de cotizare de 35 de ani (contributia lunara este in acest an de 232 lei.

3. Daca veti iesi pensie de invaliditate nu veti putea trece de la aceasta la pensie anticipata sau anticipata partiala ci numai la pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea anticipata gigipinciuc gigipinciuc Sunt nascut pe 26/09/1952 si din septembrie2002, sunt incadrat in gr. 3 de invaliditate. La acea data aveam o vechime de 31 ani si 2 luni. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)