avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte necesare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte necesare

Solicit sprijin cu privire la actele necesare unui minor de 16 ani (posesor CI), care a fost plecat, pe timpul vacantei, la unul din parinti - in Italia. Mentionez ca la plecare, minorul a avut acceptul ambilor parinti si a fost insotit de o terta persoana. Se aplica aceleasi proceduri si la retur, sau minorul poate calatori singur cu avionul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:52, 10 August 2012
Nu cred ca poate sa calatoreasca neinsotit de un major, numai daca isi asuma cei de la compania de transport insotirea lui. Si parintii au fost de acord doar sa-l duca pe minor si sa-l lase singur la intoarcere?
Sunati la compania cu care se va intoarce, fiecare are reguli in privinta asta insa poate calatori singur.

In principiu, la aeroport trebuie condus de unul dintre parinti, se plateste o taxa pentru insotitor si se completeaza un formular in care trebuie scris numele persoanei care il va astepta la aeroport in Romania - insotitorul il va ''preda'' acelei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inoarcere in tara a minorului neinsotit de nimeni stefanemilionel stefanemilionel Buna ziua, As dori sa stiu daca un minor de cetatenie romana se poate intoarce in tara neinsotit de catre nimeni. Acesta calatoreste din Italia in Romania cu ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani poate calatori singur in strainatate? axa7070 axa7070 buna , poate calatorii singur in stainatate un minor de 16 ani? Problema mea este cred destul de des intalnita . Ambii parinti sunt plecati la munca in ... (vezi toată discuția)