avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2012

Buna,
Am si eu va rog, o nelamurire in ceea ce priveste examenul de admitere in Barou 2012. Examenul se va da dupa noile coduri?
Normal asa ar fi, insa eu nu am gasit nicaieri aceasta mentiune.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dana13 , utilizator 09:44, 13 August 2012
Nu se va da dupa noile coduri,cu exceptia actului juridic civil respectiv aplicarea legii civile in timp,care se vor invata dupa NCC. ;)
Mersi mult...dar, personal nu mi se pare normal...cred ca ar fi trebuit sa dam dupa noile coduri, doar acum pe astea le au in vedere instantele de judecata...dar pentru noi este mai bine :D...cred...
Asa credeam si eu, dar in urma unei vizionari a unei conferinte despre aplicarea in timp a NCCiv, tinuta de Dl. Prof. Boroi G., am inteles ca legea veche se poate aplica chiar si peste 30 de ani de acum incolo, de exemplu, in cazul unei uzucapiuni inceputa sub imperiul legii vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admiterea in avocatura 2009 si noile coduri mtoderic mtoderic Am tot auzit vorbindu-se in ultima vreme despre faptul ca se intentioneaza adoptarea noilor coduri (civil, penal, procedura civila si procedura penala) pana in ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2012 Misha80 Misha80 Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că ... (vezi toată discuția)