avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in acte

Buna ziua,

Firma la care am lucrat m-a concediat abuziv si nu am reusit sa ne intelegem amiabil pentru a rezolva problema. Saptamana viitoare avem prima infatisare la tribunal. Ei mi-au desfacut contractul de munca "in baza cererii mele de lichidare", cerere care nu a fost facuta de mine. Nu stiu daca au falsificat-o ei sau daca au curaj sa zica ca am luat-o de la ei din acte. Am lucrat inca o luna jumatate la negru, dupa care am fost concediat.

In perioada aceea am facut 2 contracte de prestari servicii cu date false. Contractele erau concepute de mine si completate cu date ale unor persoane care nu exista si semnate de mine in numele "lor". Am facut acest lucru din cauza presiunilor indirecte ale sefilor de a avea contracte semnate, chiar daca preluam marfa de la alti furnizori. Contractele au fost facute pe o perioada de o luna (care a trecut deja) si semnate si stampilate de catre imputernicita administratorului, stiind ca sunt false. Desigur va nega ca stia. Nu am avut de castigat financiar nimic si nici firma nu a avut nimic de pierdut.


Ei vor ca eu sa renunt la procesul intentat pentru concediere abuziva ca ei sa renunte la o eventuala plangere penala impotriva mea.

Nu am antecedente penale.

Pot sa zica ca am semnat demisia si ca am sustras-o? Este posibil sa fiu condamnat pentru fals in acte?


Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: usersl , utilizator 14:35, 12 August 2012
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie Lucyaa Lucyaa Buna ziua! Am lucrat si eu la o firma timp de 6 luni, la negru deoarece sefa mea nu a vrut sa imi faca un contract de munca spunandu-mi ca nu imi trebuie. Acum ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals si uz de fals dany_ct2000 dany_ct2000 Buna ziua, suntem intr-o situatie delicata si am dori raspunsuri de la cei in masura sa ne raspunda privitor la situatia jenanta si dificila in care am fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor aledical aledical buna ziua revin cu un caz ;prietenul meu a lucrat la o firma de distributie si a sustras treptat o suma destul de mare de banii acum firma sa hotarit sa depuna ... (vezi toată discuția)