avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutor

buna ziua revin cu un caz ;prietenul meu a lucrat la o firma de distributie si a sustras treptat o suma destul de mare de banii acum firma sa hotarit sa depuna plingere la politie el nu are nici un bun si a cerut sa i dea un timp mai lung sa poata inapoia banii el nu mai lucreazadin februarie de cind sa autodenuntiat firma nu ia desfacut contractul de munca de si el in martie a fost chemat la firma pentru a raspunde la intrebarile puse de catre patronii si atunci i sa cerut sa is scrie demisia pe care la si facut si de atunci nimic acum a aflat ca vor sa il dea pe miina politiei .Eu vreau sa va intreb ;1 daca el doreste sa plateasca paguba s-a recunoscut fapta dar acum el trebuie sa se angajeze sa si poata platii paguba patronii ce cistiga daca il dau pe miina politiei ei doar cerceteaza si dupa acea il vor trimite in judecata pentru delapidare pentru care va risca pedeapsa cu inchisoare iar firma va ramine tot cu paguba atit timp cit el este in inchisoare iar dupa ce va iesi 1-15 ani firma v-a trebuii sa il dea din nou in judecata si atunci doar daca lucreaza legal poate sa ii retina proprire pe salar acest prieten nu a avut antecedente penale si nu s-a sustras de la nimic decite ori a fost chemat la firma .Vreau sa ma duc eu sa discut cu acesti patroni cum as putea s-ai conving ca ei nu au de cistigat nimic daca il dau pe miina politiei
Cel mai recent răspuns: aledical , utilizator 10:12, 29 Aprilie 2010
De obicei firmele nu au nimic de pierdut sau de castigat. Insa fiind vorba de delapidare, firmele din punct de vedere contabil trebuie sa justifice motivul pentru care niste bani au fost incasati si nu au intrat in casa. Mergeti la ei si negociati cu privire la renuntarea depunerii plangerii penale si stabilirea modalitatilor de plata a sumei datorate. Este destul de greu ca firma sa accepte deoarece nu are nici o garantie de la amicul dvs. Dar incercarea moarte n-are. Bafta.
Daca se ajunge la judecata e f posibil sa isi ia umai o condamnare cu suspendare daca nu mai are antecedente, si cu ocazia asta se solutioneaza si latura civila a cauzei, astfel incat dupa ramanerea ca definitiva si irevocabil a hot judecatoresti poate fi executat silit inclusiv cu poprire pe salatiul unde lucreaza. El poate insa sa faca o conventie de plata cu fostii patroni astfel incat sa nu se mai ajunga la politie.
va multiumesc pentru raspuns , cum ar trebuii sai rog pe acei oameni sa renuntie la plingere tinind cont ca el a lucrat 10 ani la acea firma si nu a creat alte probleme
proprirea se va face pe tot salariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa aledical aledical buna ziua revin cu faptele comise de un prieten a sustras din incasari o suma destul de mare nu are de unde sa restituie el recunoaste fapta si s-a si ... (vezi toată discuția)
Sustragere bani incasati aledical aledical Doresc sa-ma ajute cineva.Am lucrat la ofirma de distributie 10 ani am facut o am sustras bani din incasar o suma destul de mare in cei 10 ani . Am anuntiat in ... (vezi toată discuția)