Daca functia unui angajat se schimba, functia veche fiind una de executie iar cea noua fiind de personal TESA, i se va intocmi o fisa noua de instructaj?
"Poate cineva sa ma ajute sau sa-mi spuna unde as gasi o tematica in caz te poluare accidentala.mi sa cerut de la mediu sa instruesc personalu cu privire la poluarea accidentale.mi sa spus sa fac o tematica de prevenire si combatere in caz de poluare accidentala."
Daca doriti un sfat complet, deschideti o discutie separata.
Ca principiu general valabil: poluarea accidentala nu este si nu poate fi o tematica generala. Trebuie luate in considerare: produsele periculoase care pot duce la o poluare accidentala, echipamentele tehnice si conductele aferente, impreuna cu aparatura de masura si control, care pot produce o poluare accidentala, riscurile de poluarei dentificate in cadrul firmei dvs., planul de evacuare a lucratorilor, in cazul unei poluari accidentale, nominalizarea si instruirea echipelor de interventie pentru lichidarea poluarii accidentale, etc.
Pentru astfel de actiuni trebuie sa respectati prevederi din Legea ssm nr. 319/ 2006, legea privind protectia la incendiu si legea ISU, sa tineti cont de prescriptiile medicale pentru cazul poluarii accidentale, in functie de produsul care a poluat, etc.
In concluzie: daca va ofera cineva o astfel de tematica, considerati-o ca fiind o gluma proasta.
Apleati la profesionisti chiar daca va trebui sa platiti niste sume de bani, sume care sunt oricum mai mici decat amenzile pe care le puteti primi in caz de accident chimic si de urmarile posibile (amenzi contraventionale/ penale, procese penale si/ sau civile, daune materiale si daune morale, cheltuieli ale angajatorului pentru concedii medicale, pentru recuperarea medicala a victimelor, etc.).