Se poate sa cumpar pe o chitanta de mana un teren pe numele a doi copii minori si apoi sa merg in instanta cu o "actiune in constatare" ca ei sa devina proprietari de drept si sa pot intabula terenul pe numele lor?
chiar daca veti folosi metoda mentionata de dumneavoastra, taxele de timbru ce vor trebui achitate in cadrul actiunii in constatare vor fi in jurul aceleiasi sume pe care o veti achita la notar pentru autentificarea contractului de vanzare-cumparare. plus ca pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti in acest sens, va trece cel putin un an de zile.
Numai bine !
Nu ma intereseaza taxele. Problema este ca nu m-au putut lamuri nici la primarie nici la judecatorie si am intrebat 2 avocati cum pot obtine tutela pentru a face actul de cumparare pe numele copiilor minori. Nu au stiut sa imi raspunda si unul dintre avocati mi-a sugerat aceasta solutie. Numai ca nu sunt sigura ca aceasta chitanta de mana nu poate fi negata de niciuna din partile implicate, adica nici de vanzatori si nici de cumparatori si in caz de deces al unui parinte care a semnat in numele copilului minor acest teren sa nu intre cumva la masa succesorala.
daca sunteti tutorele desemnat al copiilor trebuie sa cereti incuviintarea pentru efectuarea tranzactiei direct pe numele copiilor si nu vad de ce s-ar interzice asa ceva atat timp cat achizitionarea terenului cu pricina nu face decat sa creasca patrimoniul minorilor.
daca nu sunteti tutorele minorului va trebui desemnat unul daca nu au asa ceva, ca daca au un tutore, acesta va trebui sa procedeze la incuviintarea cumpararii terenului conform legii si atributiilor sale.
fiecare persoana are un patrimoniu. La decesul unuia dintre parinti nu intra la masa succesorala si averea copiilor minori sau nu, ci doar drepturile si obligatiile defunctului (cele prevazute de lege)
poate nu am inteles eu bine speta si vor fi si alte raspunsuri.....daca furnizati mai multe amanunte pentru raspusuri pertinente. intrebarea este destul e confuza.
Acte de proprietate
ranah
BUNA SEARA, AM CUMPARAT UN TEREN ACUM 18 ANI, AM FACUT O CHITANTA DE MANA PENTRU VANZARE, AM PLATIT BANII DAR PRORPIETARUL(ACUM MORT) NU A MAI APUCAT SA FACA ... (vezi toată discuția)