avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTE DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTE DE PROPRIETATE

BUNA SEARA, AM CUMPARAT UN TEREN ACUM 18 ANI, AM FACUT O CHITANTA DE MANA PENTRU VANZARE, AM PLATIT BANII DAR PRORPIETARUL(ACUM MORT) NU A MAI APUCAT SA FACA ACTELE LA NOTAR. FIUL SAU REFUZA SA FACA ACTELE DE PESTE 10 ANI IAR ACUM M-A AMENINTAT CA DIN TOAMNA NU VOI MAI PUTEA CULTIVA TERENUL CUM AM FACUT TOTI ACESTI ANI, SI PT CARE AM PLATIT TOATE TAXELE. CIENVA MI-A RECOMANDATA UZUCAPIUNEA TABULARA CA MIJLOC DE A PUTEA SA IMI OBTIN SI ACTELE DE DREPT(TITLUL DE PRORPIETAte), PT TERENUL RESPECTIV. AS DORI SA STIU DACA SE POATE. AS DORI DE ASEMENA SI NUMELE UNUI CONSULTANT PE CARE SA IL POT CONTACTA TELEFONIC PT MAI MULTE DETALII PE ACEST SUBIECT.
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:21, 25 Iunie 2014
In primul rand, nu mai scrieti cu majuscule.
Cu privire la speta, formulati actiune in constatarea dreptului de proprietate, dar va sfatuiesc sa contactati un avocat din zona dvs.
Formulati cerere in judecata impotriva mostenitorului proprietarului de la care ati cumparat, prin care solicitati ca instanta sa dispuna o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Depuneti copii de pe chitanta de mana in sustinerea acesteia, intrucat aceasta are valoarea unui precontract de vanzare cumparare.
Aveti nevoie de avocat.
Puteti introduce , in prima faza, un demers pentru mediere iar daca raspunsul privind intocmirea actelor de transfer de proprietate va este refuzat prin mediere puteti actiona in instanta pe o actiune in constatare. Instanta va emite o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare. Fiul defunctului va trebui sa deschida succesiunea de pe urma tatalui.
In ceea ce priveste uzucapiunea tabulara nu se poate actiona in acest sens daca terenul in cauza nu are numar cadastral si nu este intabulat .
Solicitati fiului sa va puna la dipsozitie actele de proprietate care au stat la baza chitantei sub semnatura privata.
Trebuie sa aveti martori care sa va sustina demersurile si , bineinteles inscrisurile.
Nu putem da numele unui consultant dar puteti alege din cei care va raspund.
Exista cateva solutii :
1. prin mediere , incheierea unui Acord de mediere prin care partile doresc sa finalizeze actele;
2. la notar, cu toate actele, cadastru, intabulare, succesiune,
sau prin instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi util de stiut daca terenul cumparat acum 18 ani are documentie cadastrala ( este intabulat in CF, masurat s.a.m.d.) si daca fiul vanzatorului a dezbatut succesiunea dupa tatal sau. Daca s-a facut succesiunea, terenul a fost prins in masa succesorala? Cine este proprietar tabular acum?
Exista si posibilitatea apelarii la institutia uzucapiunii ( aveti just titlu si o posesie de peste 10 ani) dar o solutie concreta veti putea primi numai in urma consultarii documentatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate intabulare teren romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Am o problema cu un teren si poate cineva ma ajuta cu unsfat. Am cumparat in 2010 suprafata de 20 ari de la X si 20 ari de la Y, X si Y sunt ... (vezi toată discuția)
Devin propietar dupa 10 ani? Laur92 Laur92 Buna ziua! Doresc cumpararea unui teren unde propietarul de drept a murit, la 1 an a murit si fiul acesteia si a ramas nepotul de 7 ani.Mama copilului nu avea ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)