avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Devin propietar dupa 10 ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Devin propietar dupa 10 ani?

Buna ziua! Doresc cumpararea unui teren unde propietarul de drept a murit, la 1 an a murit si fiul acesteia si a ramas nepotul de 7 ani.Mama copilului nu avea actele cu tatal copilului ce ar insemna ca nu are nici un drept asupra terenului desi doreste sa il vanda cu "Chitanta de mana"
Din ce am auzit daca cumpar si platesc la stat timp de 10 ani devin propietar de drept iar acel baiat nu ma va putea scoate afara la inplinirea varstei de 18 ani.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:56, 22 Mai 2020
Buna seara,
DELOC!
Incercati sa o determinati pe mama sa dezbata succesiunile pana cand baiatul devine proprietar si apoi ea sa semneze pentru el acte la notar de vanzare cumparare.
Doar asa deveniti PROPRIETAR!
Incercati si o uzucapiune dupa noul cod civil dar trebuie sa luati legatura cu un avocat pentru asta!
ATENTIE, in afara actelor incheiate la notar sau in instanta NIMIC nu va da dreptul de proprietate (chitante de mana sau facute de primar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cumparata cu chitanta de mana deniss757 deniss757 buna ,acum 12 ani , am cumparat o casa cu doua camere si teren , cu chitanta de mana de la un batran pe nume ion in varsta de 60 de ani . , acest batran in ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara acte de proprietate eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)