Buna ziua. Am si eu o mare problema. Sotia mea a parasit domiciliul in urma cu trei luni si a uat si copii mei cu ea. De atunci a refuzat sa ma lase sa/i vad, ba mai mult m-a amenintat ca nu o sa-i mai vad decat la 18 ani. Totusi m-a lasat sa-i vad de vreo trei ori, doar in prezenta ei. Ea are o alta relatie de patru ani, relatie de care am aflat si eu decurand asta fiind motivul pentru care a plecat. Eu nu am vrut sa plece , ba chiar i-am spus ca pot trece cu vederea pentru ea si pentru copii pe care-i iubesc ca pe ochii din cap. In tot acest timp eu am fost singurul care a lucrat, ea nu a vrut sa lucreze pentru a le da o educatie buna copiilor. Dar eu plecam la serviciu, ea lasa cpiii singuri acasa sau la vecini si pleca cu iubitul. A semnat o foaie in prezenta a patru martori prin care imi ceda custudia unuia dintre copii. Acum copilul este inscris la gradinita si este foarte fericit. Dar vrea sa il ia din nou si a cerut asta in instanta. Care sunt sansele mele de obtine custodia copiilor? Dar macar custodia unuia dintre ei, pentru ca mai apoi sa-i iau pe amandoi?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra .
Aveti sanse destul de mari daca dovediti comportamentul sa-i spunem " neadecvat" al sotiei, adica trebuie sa va dovediti sustinerile si anume ca sotia dvs. are o relatie extraconjugala de 4 ani, si pe cale de consecinta nu poate constitui un model comportamental pentru copii dvs. De asemenea, trebuie sa dovediti faptul ca aceasta nu se ocupa de cresterea si educarea copiilor, lasandu-i singuri nesupravegheati in timpul in care dvs. erati la serviciu.
Declaratia aceia de custodie.. daca se poate numi asa.. este motivata in vreun fel?
Oricum, per ansamblu aveti sanse de a castiga ambii copii in instanta. Si declaratia ei de custodie va poate fi utile.
Din cele ce spuneti s-ar parea ca ati avea sanse.
Depinde ce instanta prindeti la proces.
Oricum, dupa estimarile mele aveti sanse mai mari decat ea sa obtineti incredintarea minorului.
Pt cel de-al doilea nu cred insa ca aveti sanse la fel de mari.
avocat Claudiu Lascoschi
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort copil minor
greenday
Buna ziua, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.Sunt in pragul unui divort, intrucat relatiile dintre mine si sotia meau au fost si sunt grav deteriorate ... (vezi toată discuția)
Divort / custodie
isabella2
Buna ziua,
Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)
Divort
maria_radu
As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza ... (vezi toată discuția)