Buna ziua!
As avea si eu nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema:
Un angajat absenteaza de la 1 august, fiind in preaviz pana la data de 15 august, inclusiv. Stiu sigur ca nu se va prezenta la serviciu. Mi s-a recomandat sa-i suspend CIM pe aceasta perioada. Ce nu stiu eu:
- Daca eu astazi fac decizia cu suspendare din 1 august, ce data dau deciziei? data de astazi?
- La decizia de incetare a suspendarii: suspendarea inceteaza cu data de 15 sau 16?
-Apoi, la decizia de incetare CIM, cum zic: Cim inceteaza cu data de 15 sau 16?
-Ce trebuie sa-i comunic angajatului la desfacerea CIM, in afara de aceste 3 decizii? Nota de lichidare....?
-Daca nu se prezinta pentru incasarea drepturilor banesti cuvenite si neridicate cum procedez?
Problema este ca sunt in cursul unui control si tocmai acestia mi-au spus sa-i suspend cim pe perioada absentelor nemotivate cf. art. 51 alin 2 din codul muncii si sa transmit revisalul... chiar nu mai stiu ce sa fac...
WOW!!!!!!!!!!!
M-ati lasat fara replica. E o mare prostie ce va cer...
Mi s-a intamplat si mie ca ITM-ul sa imi ceara ceva, un fel de ceva pe care daca l-as fi facut, asi fi pierdut un eventual proces cu salariatul.
Nu stiu ce sa va recomand.
Sa zicem ca las la o parte cercetarea disciplinara pe care nu o sa o finalizez si iau in calcul doar faptul ca pe perioada preavizului angajatul a lipsit nemotivat si in mod sigur o va face pana la expirarea preavizului. Cum pot sa aplic prevederile art. 51 alin 2 CM? Ca nu pot sa emit decizia de suspendare cim in prima zi de preaviz deoarece nu am de unde sa stiu ca angajatul va lipsi? Atunci cum procedez? Emit o decizie retroactiva astazi cu aplicabilitate din 1 august?
pentru suspendarea pe 51:2, ar trebui sa aveti o procedura in CIM, sau in CCM sau in RI.
Daca n-o aveti, legal nu puteti suspenda, ramane sa pontati nemotivat (ceea ce produce exact efectele unei suspendari, mai putin birocratia).
Dar ca sa indeplinite o cerinta puteti face cam oricum vreti, oricum n-o sa prea fie legal.