avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... concediu crstere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

concediu crstere copil

unde trebuie sa ma adresez pentru a plati darile la stat in cazul in care doresc sa beneficiez concediu crestere copil,avand in vedere ca realizez venituri din activ independente?am inteles ca platind la casa de pensii doar e asigurata vechimea pe cartea de munca.imi serveste si pt obtinere de indemnizatie crestere copil sau trebuie sa ma adresez in alta parte?va rog dati mi detalii pentru nu stiu nimic legat de doc necesare si unde si ce trebuie sa fac .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miclovan , utilizator 22:16, 10 August 2012
buna seara.in primul rand trebui sa mergeti la administratia fiscala locala sa vedeti daca sunteti inregistrata .daca da atunci exista niste formulare pe care tyrebuie sa le completati cred ca de doua ori pe an.important este sa fi obtinut venituri si sa fiti inregistrate cu ele .pot sa va spun ca de anul acesta mai precis incepand cu 01.07.2012 toate persoanele care au AF. PF. S.C. SRL., INDEPENDENT, TREBUIE SA SE INREGISTREZE LA ANAF LOCAL
pentru obtinerea indemnizatieieste necesar sa aveti venituri obtinute cu 12 luni inainte de nasterea copilului.
dupa ce ati obtinut formularele de la finante , pasul 2 este introducerea actelor la directia generala pentru protectia copilului , unde sunt citeva tipizate , apoi copii dupa acte de stare civile , mama ,tata ,copil,declaratii pe propria raspundere,pasul 3 este plata acestora care se face de catre agentia judeteana de prestatii sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii gab. gab. va salut,imi puteti spune in cazul unui contract(conventie civila) intre o societate si o p.f.(nu p.f.a.) cum sunt platit? prin dispozitie de plata sau stat ... (vezi toată discuția)
Deschidere pfa ,af sau ii in concediu pentru crestere copil stefy_scumpa stefy_scumpa buna ziua, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa infintez un pf ,af sau ii pentru a ma ocupa de decoratiuni nunti botezuri cum pot ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu indemnizatia pentru ccc daca te intorci mai repede la serviciu iar firma da faliment? Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune. O mama se intoarce mai repede cu un an la munca, dupa ce a nascut, pt a beneficia de cei 500 de lei ... (vezi toată discuția)