Impotriva mea s-a initiat un proces civil, as dori sa stiu consecintele in cazul in care din imposibilitate atat finainciara cat si din cauza ca sunt plecata din tara, nu depun intampinare si nu ma prezint la aceasta prima infatisare. In ce fel ma afecteaza acest lucru ? Ce alta posibilitate am? Doresc sa angajez un avocat deoarece in instanta mi se cer despagubiri, dar nu am posibilitatea aceasta pana la prima infatisare. Multumesc
Intampinarea se depune pana la primul termen de judecata. In conditiile in care nu se depune intampinare, nu veti mai avea posibilitatea de a ridica exceptii, decat cele de ordine publica si de a formula solicitari de probatoriu.
Riscati foarte mult in conditiile in care nu formulati intampinare, chiar pierderea litigiului, cu obligarea dumneavoastra la plata despagubirilor solicitate.
Aveti nevoie in consecinta de indrumarea unui avocat care sa formuleze cel putin intampinarea si/sau sa va reprezinte.
Multumesc pentru raspunsul prompt. In cazul asta mai am 2 intrebari. Cat timp dureaza formularea intampinarii de catre un avocat si cu cat timp inainte de prima infatisare aceasta trebuie depusa?
trebuie depusa cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata. conceperea, redactarea și depunerea unei intampinari depinde de mai multi factori, printre care si timpul avocatului.....ca daca semnati contractul in seara aceast asa zicem si maine trebuie depusa intampinarea.....situatia nu e prea roz decat daca avocatul face noapte alba pt dvs.
aveti in schimb posibilitatea trimiterii unei hartii scrise la instanta, la dosar, prin care sa aratati ca sunteti plecata din tara si ca doriti amanarea judecatii pentru a avea posibilitatea angajarii unui aparator ales. toate datele de care aveti nevoie pentru formularea acestei cereri le regasiti in citatia pe care ati primit-o (denumire instanta, sectie, complet, nr de dosar, data termenului, calitatea dvs, obiectul dosarului, etc)