avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Termen depunere întâmpinare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Termen depunere întâmpinare

Bună seara.Sunt pârât intr-un dosar pe legea insolventei in prima instanță.În citatie scrie că am obligația să depun întâmpinare in cel mult 10 zile de la comunicare.Însă conform art. 41 punctul 3 parcă,termenul limită de depunere a intampinarii este de 15 zile.
Posibil să fie o eroare din partea celui care a redactat citația sau judecătorul sindic are dreptul să stabilească acest termen la aprecierea dânsului?
Cel mai recent răspuns: Tefinio , utilizator 13:58, 28 Noiembrie 2019
Termenul pentru depunerea întâmpinării este de maximum 15 zile de la comunicare .... in aceasta situatie, cred ca se poate stabili un termen mai mic pentru depunerea inatmpinarii.
Deci daca in citatie scrie 10 zile si eu am depus in 11 nu se va tine cont de ea?

Cornel Vasile a scris:

Termenul pentru depunerea întâmpinării este de maximum 15 zile de la comunicare .... in aceasta situatie, cred ca se poate stabili un termen mai mic pentru depunerea inatmpinarii.

Cand ati primit citatia?
31.10.19 si am depus in 12.11.19

Cornel Vasile a scris:

Cand ati primit citatia?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Tefinio, utilizator
Ar ajuta sa scrieti cine e parat o societate sau o persoana fizica si care este obiectul dosarului exact cum e scris in citatie.

Nedepunerea intampinarii in termen are ca si consecinta decaderea din dreptul de a propune probe si de a invoca exceptii, insa puteti face aparari de fond si sugera instantei ce probe sa administreze.

Instanta poate administra orice proba considera necesara, indiferent daca este sau nu ceruta de parti, in scopul aflarii adevarului.

De asemenea poate scrieti data de pe plic si va spunem data pana la care putea fi depusa la registratura/trimisa prin posta intampinarea.

Va asteptam cu detalii.

Alte discuții în legătură

Termen intampinare de doar 15 zile? Corina Dina Corina Dina Am primit ca societate comerciala o cerere de chemare in judecata intr-un litigiu de munca . Instanta ne-a comunicat sa depunem intampinare in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Termen depunere întâmpinare în cererea de angajare a răspunderii administratorului ContSters162505 ContSters162505 Am primit de la instanță un plic conținând numai cererea creditorului pentru angajarea răspunderii personale a administratorilor societății aflate în ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)