avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Termen depunere întâmpinare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Termen depunere întâmpinare

Bună seara.Sunt pârât intr-un dosar pe legea insolventei in prima instanță.În citatie scrie că am obligația să depun întâmpinare in cel mult 10 zile de la comunicare.Însă conform art. 41 punctul 3 parcă,termenul limită de depunere a intampinarii este de 15 zile.
Posibil să fie o eroare din partea celui care a redactat citația sau judecătorul sindic are dreptul să stabilească acest termen la aprecierea dânsului?
Cel mai recent răspuns: Tefinio , utilizator 13:58, 28 Noiembrie 2019
Bună!....dar este posibil ca judecatorul să reducă acest termen de la 15 la 10 zile?este legal?....există vreun articol de lege care să-i confere acest drept pe legea insolventei sau in ce temei a procedat astfel?
Ce înseamnă să invoc principiul rolului activ al judecatorului?
Mă iertați că solocit raspunsuri la aceste întrebări însă avocatul meu este plecat din țară,termenul este săptămâna viitoare,nu stiu sigur dacă va putea fi prezent si nu stiu efectiv ce să fac.In speță se solicită atragerea raspunderii patrimoniale pentru intrarea in insolvență in detrimentul creditorilor.Faptele susținute la adresa mea s-au derulat intr-un moment cand nu mai eram administratorul societății.Nu stiu cum m-as putea apăra fără inscrisuri.
Vă multumesc!

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Buna ziua,

In acest caz, termenul pentru depunerea intampinarii s-a implinit pe data de 11.11.2019.
Prin urmare, este posibil ca instanta din oficiu sau la solicitarea partii advese, sa constate faptul ca, la data depunerii intampinarii erati decazut din acest drept.
Efectele nedepunerii intampinarii in termen le cunoasteti, v-au fost deja precizate.
Va puteti totusi apara in proces invocand exceptii de ordine publica, discutand in fapt si in drept temeinicia sustinerilor si a dovezilor partii adverse.
De asemenea, puteti sa invocati principiul rolului activ al judecatorului in solutionarea cauzei.

Dosarul este cumva in apel?
Nu,in fond.

GRINSOLV IPURL a scris:

Dosarul este cumva in apel?

Ok.

Raman la parerea ca termenul de intampinare e de 15 zile.

In orice caz, daca nu ati invocat exceptii si nu ati propus probe prin intampinare nu are importanta daca a fost depusa dupa termenul indicat de instanta.

Daca ati invocat exceptii si ati propus probe cereti la termen sa admiterea exceptiilor si incuviintarea probatoriului propus de dumneavoastra.

Daca se respinge ca fiind tardiv depusa intampinarea aveti motiv de apel.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Am depus anexa la întâmpinare,care continea si exceptii(un pomelnic intreg conceput intr-un mod foarte profesionist), hotarare AGA,act constitutiv actualizat,rezolutie,toate inscrise la Registrul Comerțului,documente care ar dovedi cu certitudine că faptele pe care le invocă reclamanta la adresa mea s-au derulat in timpul mandatului altui administrator,eu fiind revocat din funcție.
In opinia mea o simplă furnizare de informații ONRC ar fi suficienta in apararea mea...dacă judecatorul va fi dispus să arunce o privire.
Vă multumesc pentru raspuns!

GRINSOLV IPURL a scris:

Ok.

Raman la parerea ca termenul de intampinare e de 15 zile.

In orice caz, daca nu ati invocat exceptii si nu ati propus probe prin intampinare nu are importanta daca a fost depusa dupa termenul indicat de instanta.

Daca ati invocat exceptii si ati propus probe cereti la termen sa admiterea exceptiilor si incuviintarea probatoriului propus de dumneavoastra.

Daca se respinge ca fiind tardiv depusa intampinarea aveti motiv de apel.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2019
Tefinio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intampinare de doar 15 zile? Corina Dina Corina Dina Am primit ca societate comerciala o cerere de chemare in judecata intr-un litigiu de munca . Instanta ne-a comunicat sa depunem intampinare in termen de 15 ... (vezi toată discuția)
Termen depunere întâmpinare în cererea de angajare a răspunderii administratorului ContSters162505 ContSters162505 Am primit de la instanță un plic conținând numai cererea creditorului pentru angajarea răspunderii personale a administratorilor societății aflate în ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)