avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract card de cumparaturi intocmit legal sau nu !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract card de cumparaturi intocmit legal sau nu !

Am luat un card de cumparaturi cu buletinul(fara adeverinta de salariu sau alte acte) . Timp de 2 ani am platit cat au cerut ei pe luna. Dar, am facut o refinantare si in momentul in care ei am primit banii pe care iau cerut, au inceput sa ceara si in plus pentru a inchide contul motivand diverse comisioane care nu erau prevazute in contract. Atunci am luat si eu contractul si l-am studiat mai bine. Am observat ca mi s-au oprit bani de asigurare de viata cu toate ca eu nu optasem pentru aceasta optiune, ca contractul nu este datat, este semnat numai de mine cu o semnatura in fotocopie a reprezentantului sucursalei din Romania si fara semnatura in dreptul reprezentantului de vanzari. Este intocmit legal acest contract, sau nu?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:43, 11 August 2012
Trebuia sa studiati atent contractul inainte de semnarea lui ... Prin semnare v-ati asumat indeplinirea unor obligatii contractuale pe care nu le puteti revoca la acest moment pe motiv ca nu ati citit la semnare. Din pacate aceasta este consecinta grabei si a bucuriei ca pe moment se rezolva niste probleme financiare.
Cu privire la lipsa datei nu este o conditie de valabilitate a incheierii contractului, iar cu privire la semnaturi daca acestea exista sunt valabile. Trebuia sa cereti ca un exemplar sa va fie oferit la semnare cu semnaturi in original.
Puteti face ceva doar daca constatati ca in cuprinsul contractului exista clauze abuzive in sensul legii nr. 193 din 2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre consumatori si profesionisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor ionut_daniel ionut_daniel Imi puteti spune si mie care este noua lege ce reglementeaza clauzele abuzive ale bancilor? Am avut doua credite, dintre care pe unul l-am lichidat acum un ... (vezi toată discuția)
Comisiane legale? socata socata comisionul depasire limita de credit(5%) si comision plata intarziata 45 lei sunt legale? la un card de debit.? nu pot da numele ... (vezi toată discuția)