avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune bunic-nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune bunic-nepot

In speranta ca voi gasi ajutor, incerc sa descriu situatia cat mai bine:

Bunicul meu detine o proprietate (casa cu teren).El are un singur fiu = tatal meu care nu a mai tinut legatura cu bunicul de ani buni (fiind plecat din tara de ani buni cred). Eu cu tatal meu nu am mai tinut legatura de ani de zile , relatia dintre noi nefiind dintre cele mai bune. Eu sunt singurul fiu.

Intrebarea este: in cazul decesului bunicului meu , pentru a intra in posesia proprietatii bunicului meu (casa cu teren) cum trebuie sa procedez? Ce acte trebuiesc?
Cat e de sigur actul ala de vanzare cu uzufruct, ca e presupusa donatie si tatal mosteneste rezerva, cum spui. Iar nepotul nu vrea sa plateasca, deci nu poate cumpara.
Se poate face acest contract de v-c cu clauza de intretinere si unui nepot minor?
Cum are un minor grija de un major, daca legea presupune ca nu e indeajuns de copt sa aiba grija de sine insusi?
Haideti sa pastram putin o logica, vi se pare normal?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie? Yonela.Olt Yonela.Olt Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: am 24 de ani si bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire casa in care locuiesc, dar cu clauza de intretinere..si as ... (vezi toată discuția)