avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti care se prescriu dupa 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti care se prescriu dupa 6 luni

In urma procesului cu angajatorul la tribunal si apoi curtea de apel care mi-a dat sentinta ca fara temei si irevocabila am pierdut drepturi banesti (trei salarii compensatorii/prime de concediu, paste si sarbatori, contravaloarea tichetelor de masa) deoarece judecatorii au considerat ca acestea sunt venituri extrasalariale, care se prescriu dupa 6 luni, drept urmare a trecut termenul de revendicare a banilor (6 luni).
Desi conform contractului colectiv de munca aveam dreptul sa le obtin.
Macar salariile compensatorii.
Recent am aflat ca trei colege care au intentat proces aceluiasi angajator au obtinut aceste drepturi banesti. Dupa cum se vede la ele judecatorii au gandut astfel. Iar una din colege a obtinut aceste drepturi banesti la curtea de apel.

Intrebare: Se mai poate face ceva ca sa imi recuperez aceste drepturi pierdute? E vorba de o suma totala in lei echivalentul la 1500 euro.
Inseamna ca eu am dat peste niste judecatori incompetenti ori corupti care au dat sentinta in batjocura.
Cui sa ma adresez ?
Exista vreo lege care ma poate ajuta?

Va multumesc de ajutor.

Alte discuții în legătură

Zile libere - vinerea mare si paste catolic AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o confirmare, Conf CM, Art. 139 alin. (3) si (3.1) - Daca un salariat a beneficiat de zilele libere pentru sarbatoarea ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa sau contravaloare masa calda ? eugen i eugen i Angajati Primarie oras, ( functionari publici ) nevoiti in urma controlului Curtii de Conturi sa dam inapoi banii primiti pentru contravaloarea masa calda, in ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta teritoriala a instantei tushu tushu Bună ziua. Vă reţin atenţia cu următorea speţă: Am fost angajatul unei bănci care m-a concediat în 2011. În 2011, am dat banca în judecată, ... (vezi toată discuția)