avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

buna ziua! as vrea sa stiu daca la incheierea unui contract de vanzare cumparare cu persoane in varsta e necesara adeverinta de la pshihiatru iar daca aceasta nu exista daca se poate rezilia contractul
vreau sa stiu daca e obligatorie persoanele au in jur de 80de ani
astept raspuns
multumesc
Cel mai recent răspuns: morghit200x , utilizator 11:15, 13 August 2012
Nu este obligatorie. Numai daca notarul observa ca persoanele in cauza nu au discernamant sau daca sufera se vreo boala care le poate eafecta capacitatea deplina de exercitiu.
Eu stiu ca notarii cer in mod obligatoriu daca persoana are 80 de ani.
Contractul nu se poate rezilia, ci se poate anula.
La persoanele care au depasit varsta de 75 de ani este obligatoriu , la semnarea unor contracte de vanzare-cumparare ce privesc bunuri imobile, sa prezinte certificat medico-legal din care sa reiasa daca au discernamant pentru a semna. Pentru eliberarea certificatului medico-legal este nevoie de avizul medicului psihiatru precum si avizul medicului de familie.
Oricine este interesat, poate solicita nulitatea unui contract de vanzare-cumparare, invocand lipsa discernamantului iar aceasta motivata de lipsa unui certificat medico-legal.

Alexmoria sa mi aratati textul de lege prin care este....obligatoriu,,,,,
La contractul de intretinere este legea 17/2000 insa se refera la asistenta din partea aut. Tutelare.
Stimata doamna daca notarul obseva dintr o discutie prealabila ca persoana in cauza este bolnava , boala ce I afecteaza capacitatea de exercitiu , refuza semnarea actului....sau cere aviz medico legal...
Pe de ,alta parte va asigur ca am vazut oameni la 80... Mai zdraveni la cap Decat unii la jumatatea varstei lor......
sunt de acord cu dv cu batrani lucizi si la 90 ani dar nu notarul trebuie sa spuna asta nu el consulta ci un medic in cazul meu sunt sigura ca ambii parinti au o forma de senilitate accentuata va multumesc oricum

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal pentru contract de vanzare-cumparare cu persoana in varsta cpypst cpypst Buna ziua, Doresc sa semnez un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, vanzatorul fiind o persoana in varsta (80 ani). As avea urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil de la persoana in varsta (capacitatea de exercitiu) nilatack nilatack Buna ziua. Doresc sa cumpar un imobil cu teren aferent de la o persoana in varsta (peste 80 ani). Avem si un anumit grad de rudenie indepartata dar asta nu ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere cu două persoane în vârstă. sunt necesare certificate medico-legale de la inml? Pappyy Pappyy Bună dimineața! Am 2 bunici și vrem sa facem un contract de întreținere, dar cei 2 au 86,respectiv 80 de ani și unii notari spun ca mi-ar trebui aviz ... (vezi toată discuția)