RG33 a scris:
Am înțeles (de la radio șanț) ca permisul a fost reținut pt. 90 de zile (conform dovada) numai dacă dau o reexaminare (sala) ... daca nu dau aceasta reexaminare sau nu o trec, permisul va sta la ''ei'' 90+30 zile. Este adevarat ?!
permisul va sta la "ei" pana luati examenul.
daca nu luati examenul in perioada de suspendare sau nu va prezentati sa sustineti testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie 13/15, perioada de suspendare se va majora cu 30 de zile si nu se va mai reduce la 30 de zile.
1) Când ?! După termenul de 15 zile în care pot depune contestație la tribunal, sau mai mult ?! Acum permisul este reținut pt. o perioada de 90 + 30 zile, prin examen rămân la 90 de zile (cum este scris pe dovadă) .
2) Ce trebuie sa fac ca sa mai reduc încă 30 de zile din cele 90 care rămân ?!... iar in total suspendarea sa fie de 60 zile.
3) Cererea pt. reducerea celor 30 de zile o fac (depun) pt. Oradea sau pt. Bucuresti ?!
4) Cam în cât timp îmi vor trimite cei din Oradea permisul la București ?!
1. daca depui contestatie se suspenda sanctiunile din pv. atat timp cat ai fost inregistrat cu alcool in aerul expirat nu cred ca vei avea sanse de castig
2. reducerea se face la 30 zile in conditiile in care treci testul 13/15. vezi art. 221 din regulam.de aplic. oug 95
testul este obligatoriu ptr conducatorii auto surprinsi sub influenta bauturilor alcoolice daca nu este considerata infractiune (peste 0,8 ml/alcool pur in sange)
3. cererea se face la Udriste
4. in maxim 15 zile organul care a retinut permisul are obligatia sa il trimita organului emitent
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului,
daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.