avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca prin ajofm, publicat azi, ocupat ieri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca prin ajofm, publicat azi, ocupat ieri

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: pe site-ul ajofm, in data de 2 august, a aparut vacant un post de inspector de specialitate in administratia publica (valabilitate 1-30 august). A doua zi am cerut informatii despre post si mi s-a spus ca s-a ocupat si nici despre ce institutie sau societate a scos acest post nu au vrut sa-mi zica nimic. Am solicitat lamuriri despre aceasta printr-un email si mi s-a raspuns: “…locul de munca a fost comunicat de catre angajator in data de 01.08.2012, data in care s-a emis o dispozitie de repartizare pentru o persoana aflata in cautarea unui loc de munca in evidenta agentiei noastre si care corespundea cerintelor angajatorului. Persoana s-a prezentat la angajator si a fost selectata si incadrata in munca in aceeasi zi, astfel locul de munca fiind ocupat, desi la depunere oferta avea valabilitate 30 zile”.
Eu nu sunt luata in evidenta ajofm, doar ma uit pe oferte si incerc sa gasesc ceva care sa ma intereseze pentru ca poate gasesc un job mai bun.
Nu am mai citit codul muncii, dar stiam ca joburile “la stat” se ocupa prin concurs si probabil in functie de regulamentul fiecarei institutii se publica si un anunt in acest sens cu ceva timp inainte. Intre timp s-o fi schimbat ceva si se incadreaza direct someri, desi nu cred ca e prea logic.
Va rog sa imi dati un raspuns si eventual si articolul care se refera la asa ceva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: chinook , utilizator 14:34, 27 August 2012
In cf. cu prevederile ART. 1(1)(2)- HG Nr. 286 din 23 martie 2011pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice:

(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale se face prin concurs sau examen, în limita posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute în statul de funcţii
(2) În cazul în care la concursul organizat se prezintă un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen

De asemenea,in cf. cu prevederea art 7al(1)(2) din acelasi act normativ:

ART. 7
(1) Anunţul privind concursul se afişează de către autoritatea sau instituţia publică organizatoare la sediul acesteia şi, după caz, pe site-ul instituţiei, cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de data desfăşurării concursului.
(2) În situaţia în care autorităţile sau instituţiile publice consideră necesar, acestea pot asigura publicarea anunţului şi prin alte forme de publicitate suplimentare.



Unitatile ,indiferent de forma de proprietate au insa obligatia sa anunte posturile vacante la AJOFM in termen de 5 zile de la vacantare,dar in cazul despre care vorbiti este clar vorba despre un post aranjat cum se obisnuieste in sectorul bugetar....
Va sfatuiesc ca pe viitor sa urmariti siteurile institutiilor ca de ex.Primaria,pt. ca la sectiunea anunturi publice au afisate posturile vacante pt. care se organizeaza concursuri.
Multumesc pentru raspuns. In baza a ceea ce mi-ati indicat si a Codului muncii am facut o sesizare on line la politie. S-a deschis dosar penal, chiar daca o sa fie NUP, poate pe viitor vor incerca sa fie putin mai "transparenti" si sa se faca ca respecta legile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar pentru limita de varsta Aura Pop Aura Pop Buna seara Lucrez intr-o primarie , un functionar public urmeaza sa se pensioneze pentru limita de varsta si primarul vrea sa IL tina in ... (vezi toată discuția)