avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... INCIDENT DE PLATA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

INCIDENT DE PLATA

Buna ziua.
Lucrez cu o firma de mult timp in baza unui contract de colaborare,am avut la ei drept garantie B.O. Inainte de termenul scadent am purtat cu ei discutii telefonice pt.amanarea platii cu o zi,care s-a aprobat,dar un salariat cu exces de zel a dat drumul la B.O. pentru care am intrat in CIP.Se pot face demersuri ca s-a introdus B.O. din greseala? Si sa fiu scos din CIP. Daca da,de catre cine?Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:07, 14 August 2012
Puteti formula o actiune prin care sa cereti scoaterea reclamantei din Centrala Incidentelor de Plati, si radierea incidentului de plata produs cu biletul la ordin.
VEZI:
art.36 din
regulamentul B.N.R. nr. 1/2001 privind organizarea si functionarea la Banca
Nationala a Romaniei a Centralei Incidentelor de Plati care statueaza ca
"C.I.P. nu poate anula sau modifica din proprie initiativa informatiile
privind incidentele de plati, o data primite de la persoanele declarante -
banci. Anularea informatiilor privind incidentele de plati inregistrate in
F.N.I.P. si in F.N.P.R. se poate face numai de persoanele declarante, din
proprie initiativa sau la solicitarea instantelor judecatoresti, in baza
unei cereri de anulare".

Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
Florian Turlete, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta luminita-terezia luminita-terezia doresc un model de actiune in instanta pentru radiere CIP. Ma poate cineva ajuta? (vezi toată discuția)
Bilet la ordin contestat gmd legno srl gmd legno srl buna ziua am dat bilet la ordin cu scadenta in ianuarie ca si garantie la o firma , intre timp am platit 80% din bilet prin banca, lui ia ramas biletul dat ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)