avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Magazin alimentar - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Magazin alimentar - TVA

Buna ziua,
Doresc sa înființez un magazin alimentar și vreau sa înțeleg circuitul plații TVA către stat ( plata TVA, rambursare TVA ) având în vedere cele trei părți implicate : Distribuitor, Magazin, Client final - persoana fizica. Mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: focusq , utilizator 08:19, 13 August 2012
In mare, dumneavoatra ca magazin de desfacere, faceti achizitie de marfa pentru care platiti furnizorului pretul care contine si tva in facturi. Faceti vanzari (incasari) catre persoane fizice care contin si ele tva in bonurile de la casa de marcat.
Dar pe langa achizitia de marfa mai aveti de cumparat diferite servicii (lumina, apa, gunoiul, materiale pentru repararea si intretinerea spatiului) dar si diferite utilaje pe care le achizitionati (vitrine frigorifice si altele). Toate acestea pe factura au si tva.
Trimestrial diferenta dintre tva-ul de la vanzari si cel de la cumparari il declarati si platiti catre bugetul de stat sau il aveti de recuperat de la stat in functie de valoarea pozitiva sau negativa.
Treaba cu rambursarea e mai complicata. Cand aveti de recuperat de la stat peste plafonul de 5000 lei, puteti solicita sa vi se dea banii inapoi.
ok. Am inteles. Multumesc pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnale de vanzari/cumparari florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala platitoare de TVA. Am inteles ca trebuie sa cumpar jurna;e de vanzari/cumparari. In jurnalul de cumparari trebuie ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva manybet manybet Buna ziua , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema am contractat un credit de investiti de la banca X in contractu de credit am o clauza in care mi se ... (vezi toată discuția)