avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copii minori incredintati mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copii minori incredintati mamei

buna ziua ma numesc ionel locuiesc in italia de 5 ani am domicilul in italia am casa si un loc de munca stabil. am 2 copii minori de 8 ani rezultat dintr-un concubinaj . am fost dat in judecat in romaia de mama lor si legea ia incredintat ei. vara acceasta in iunie copii au venit la mine in vacanta cu procura care mia facut-o ea. copii au acte in italia legale domicilul impreuna cu mine . copii acuma nu mai vor sa mearga la ea plang ca zic ca ea acolo nu are ce sa le ofere au fost slabi si subnutritii. ei au decis sa ramana in italia dar mama lor nu vrea sa ii lase aicea.ea acolo unde sta are o camera si steau ea cu concubinu ei o fetita mica de 6 luni si copi mei de 8 ani gemeni locuiau toti intr-o singura camera fara curnt si fara apa. eu am o casa in italia de 80 de metri patrati cu 3 camere si ei au camera lor aicea. ea zice ca merge la politie ce se pote intampla si cum pot sa fac sa ramana copii la mine in continoare sa mi incredinteze mie legea. tinand cont ca ea mia facut o procura de 3 luni pe perioada de vacanta eu iam inscris in italia la scoala.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:03, 12 August 2012
Va trebui sa incepeti proces in Romania ca domiciliul copiilor sa fie stabilit la dvs. Veti avea nevoie de avocat.
Nu stati asa, raspundeti penal daca nu respectati masurile de incredintare a minorilor


Art. 307

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Degeaba spuneti ca fiii dvs vor sa stea la dvs, ei nu au capacitatea de decizie. Sunt institutii specializate ale statului care decid unde le este copiilor cel mai bine.
Nu e chiar degeaba, copiii vor fi ascultati si functie si de asta , instanta hotaraste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minori alinaio alinaio am divortat si am o fetita care ia fost incredintata sotului eu locuiesc in italia si vreau sa deschid actiune pt dreptul de vizita as dori sa stiu daca el nu ... (vezi toată discuția)
Se poate obține schimbarea domiciliului minorului a doua oară? Elena Maria Cristina Elena Maria Cristina Daca la un divort in care parintii nu au fost casatoriti legal ,doi minori ,cei care au rezultat din concubinaj sunt incredintati tatalui ,iar mai apoi ,unul ... (vezi toată discuția)
Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)