avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate obține schimbarea domiciliului minorului a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate obține schimbarea domiciliului minorului a doua oară?

Daca la un divort in care parintii nu au fost casatoriti legal ,doi minori ,cei care au rezultat din concubinaj sunt incredintati tatalui ,iar mai apoi ,unul dintre minori vrea sa mearga si la mama ,iar aceasta prin hotarare judecatoreasca o ia ,si nu se comporta cum trebuie cu ea poate sa se intoarca inapoi,sau macar sa se duca la tata in vacanta fara procura ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:09, 10 Noiembrie 2017
Dacă locuiesc în aceeaşi ţară, nu are nevoie de acordul celuilalt părinte. Şi se poate rezolva şi schimbarea domiciliului copilului a doua oară, dacă aspectele avute în vederea la pronunţarea ultimei sentinţe s-au schimbat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In caz de neintelegeri intre parinti decide instanta de tutela.

Orice modificari aduse locuintei copilului se fac prin decizia parintilor, in caz contrar instanta este cea care va analiza oportunitatea mutarii. In cazul dvs, daca conditiile avute in vedere initial s-au schimbat si domiciliul copilului poate fi schimbat.

Pt vacante si acestea se hotarasc de comun acord intre parinti, in caz contrar va decide instanta. Pt vacante in tara nu e necesara procura, doar pt iesirea din tara cu minorul in vacante e necesar un astfel de document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului copilului la schimbarea domiciliului parintelui rezident redspike redspike Recasatoria poate fi un motiv intemeiat in fata instantei in vederea schimbarii domiciliului copilului in conditiile in care mama copilului este divortata si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei totale a copilului Izabela22 Izabela22 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru obtinerea custodiei avand in vedere urmatoarele;in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator redspike redspike Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii. Sora mea are un copil de 1 an si 7 luni si este casatorita...momentan. A depus actele de ... (vezi toată discuția)