avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Lãmurire cu privire la decontarea cheltuielilor cu ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Lãmurire cu privire la decontarea cheltuielilor cu transportul elevilor

Bună seara, sunt contabil la o şcoală, mă confrunt cu următoarea problemă, şi anume:
ªcoala deţine microbuz şcolar(este în gestiunea şcolii), care îl folosim pentru transportul elevilor la şcoală. Cheltuielile cu combustibilul şi tot ce înseamnă întreţinerea microbuzului(rovineta, asigurare, etc...) mai puţin salariul şoferului care este plătit de primărie, este suportat de şcoala din finanţarea de bază (sume din costul pe elev). Inspectoratul ªcolar ne-a atras atenţia la o şedinţă cu noi contabili de şcoli, că toate cheltuielile cu microbuzul şcolar trebuie suportate din finanţarea complementară, adică de la bugetul local. Am încercat în repetate rânduri verbal şi scris de a lămuri această situaţie cu primăria, dar făra rezultat. Rog să mă ajutaţi ce trebuie să fac, cui să mă adresez, pentru ca lucrurile să fie legale. Cine suportă cheltuielile cu microbuzul şcolar pentru transportul elevilor la scoală, PRIMÃRIA sau ªCOALA?
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:35, 18 August 2012
Primariile sunt cele care vor suporta cheltuielile de inmatriculare, angajarea unui sofer si asigurarea combustibilului pentru utilizarea microbuzelor scolare.

[ link extern ]
Cheltuielile pentru motorina si intretinerea microbuzelor scolare le suporta primaria, iar salariul soferului este suportat din bugetul MECTS.

[ link extern ]
... responsabilitatea intretinerii mijloacelor de transport, a asigurarii combustibilului, precum si a testarii conducatorilor auto revine primariilor...

[ link extern ]

In concluzie, primaria este cea care trebuie sa suporte aceasta cheltuiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru masina incheiat intre primarie si scoala polexeangelica polexeangelica buna seara,sunt contabila la o scoala si ma confrunt cu urmatoarea problema si anume microbuzul scolar este al primariei si spun ca scoala trebuie sa achite ... (vezi toată discuția)
Receptie motorina ana maria popescu ana maria popescu este normal ca o scoala sa faca receptia pentru motorina necesara microbuzului scolar, tinand cont ca microbuzul este al primariei? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala florentin65 florentin65 Am inaintat o cerere de ordonanta presedentiala prin care am cerut ca microbuzul scolar cumparat de catre Ministerul Educatiei in 2008 pentru a efectua ... (vezi toată discuția)