avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.

Doresc sa vand o casa cu teren pe care am primito mostenire in totalitate
problema este ca nu am intabulato niciodata . am scos un extras de carte funciara pe numele meu unde apare casa si terenul cati metri patrati are in mostenire inregistrata in 1991 etc... Intrebarea este
vanzand aceasta casa se poate intabula direct pe numele la cumparator fara sa o mai intabulez prima data pe numele meu
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: mariussyca , utilizator 00:19, 14 August 2012
Nu se poate. Trebuie sa dezbateti mostenirea sa intabulati Casa pe numele dvs apoi sa vindeti. Actul translativ de proprietate cum este vanzarea este un act intre vii, presupune ca ambele parti , vanzatorul si cumparatorul sa fie in viata ! Nu poate vinde o persoana decedata!
1.Efectuati demersurile legale catre Primarie, astfel incat in final Institutia Prefectului sa emita Titlul de proprietate pentru persoana/ele indreptatita/e in baza certificatului de mostenitor.
2.Solicitati OCPI intabularea dreptului de proprietate conform Titlului de proprietate.
3.Solicitati OCPI parcelarea terenului si emiterea a noi numere cadastrale pentru teren (daca este cazul).
3.1.Punctul 3 se poate inlocui prin contract de V/C a cotei de mostenire intre mostenitori.
4.Adresati-va notarului pentru operatiunea de vanzare.
Perseidele sa va indeplineasca optiunile :luck:
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
eraz, utilizator
am inteles dar extrasul de carte funciara este pe numele meu si in acesta rezulta casa si terenul si mostenirea nu am cu cine sa o dezbat sunt unicul mostenitor si am inregistrat mostenire inca din anul 1991 care si rezulta in extrasul de carte funciara de aceea doresc sa o intabulez durect pe cumparator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.27 pct.2 legea 18/1991 Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Poate uza cumparatorul unui teren in baza unui contract de vanzare-cumparare incheiat in anul 2000, de prevederile art.27 pct.2 din Legea 18/1991? ... (vezi toată discuția)
Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)