avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma indrumati ce sanse am pentru o actiune de uucapiune.
Este vorba de o posesie castigata in anul 2009 definitiva si irevocabila ,dar nu suntem proprietari pe acel teren,aceasta posesie castigata ,este folosita din anul 1971 , acest teren in anul 1983 a fost trecut in proprietatea statului Roman pana in anul 2004 cand proprietarul a cerut prin Ordinul prefectului fara stirea noastra desi acest teren de care este vorba s-a castigat POSESIA in anul 2009 irevocabila si definitiva in favoarea noastra. Intrebarea este : Cum putem sa facem actiunea in instanta sa treaca in proprietatea noastra? .Proprietarul terenului nu a folosit acest teren NICIODATA .
Nu ne poate inscrie in CF posesia si am dori sa stim daca prin actiunea UZUCAPIUNE avem sanse de castig in favoarea noastra ca sa fim si proprietari.
Multumim mult,
Cel mai recent răspuns: bondimarinela , utilizator 10:06, 16 August 2012
Fara a analiza in concret cazul va pot spune ca singura varianta pentru a deveni proprietar este uzucapiunea.

Restul aspectelor concrete trebuie sa le analizati impreuna cu avocatul dvs.
Avocatul dvs. o sa cam aiba ceva de lucru deoarece e posibil sa fie nevoie sa studieze si practica judiciara pentru a se blinda efectiv pentru proces.
La prima vedere este destul de dificila situatia intrucat uzucapiunea are o serie de conditii: posesie trebuie sa fie continua, netulburata si sub nume de proprietar. Din ce inteleg dvs ati stiut dintotdeauna ca nu sunteti proprietar si, mai mult, adevaratul proprietar a facut o serie de acte juridice asupra terenului solicitand si obtinand Ordinul Prefectului in 2004.

Sfatul meu este sa apelati la un avocat...
Multumesc de raspuns.
O zi buna va doresc in continuare
Buna ziua,
Noi avem o Posesia castigata ,definitiv si irevocabil conform legislatiei sunt intrunite conditiile,continua,netulburata......,noi nu stiam ca nu este terenul nostru avand in vedere ca la cumparare am cumparat si terenul respectiv avand o schita la baza si am folosit terenul pana in anul 2008 cand a venit proprietarul cu o schita falsa ca este propritar pe acel teren din anul 2004 cand a primit prin ordinul Prefectului,schita care a tinut ptr Ordinul prefectului a fost anchetata si solutia este ca nu este conform cu realitatea si fapta s-a prescris.Deci la urma urmei atat noi cat si fostii propritari acelui teren au folosit timp de 40 de ani fara o tulburare de posesie .
Sper ca am fost inteleasa .
MUltumesc anticipat.
O zi frumoasa va doresc in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- controversa van_allen78 van_allen78 uzucapiunea se poate invoca doar dupa 30 de ani sau si la mai putin timp?Pe de alta parte aceasta se calculeaza doar din 1990 sau se ia in calcul i perioada ... (vezi toată discuția)
Poate uzucapa coindivizarul prin folosinta neintrerupta si netulburata a unei parti din podul comun avb_grup avb_grup buna ziua, va rog o sugestie cu privire la urmatoarea problema. Intr-un imobil exista trei co-proprietari; fiecare detine cate un nivel in proprietate ... (vezi toată discuția)