Buna ziua,
Am rugamintea sa ma indrumati ce sanse am pentru o actiune de uucapiune.
Este vorba de o posesie castigata in anul 2009 definitiva si irevocabila ,dar nu suntem proprietari pe acel teren,aceasta posesie castigata ,este folosita din anul 1971 , acest teren in anul 1983 a fost trecut in proprietatea statului Roman pana in anul 2004 cand proprietarul a cerut prin Ordinul prefectului fara stirea noastra desi acest teren de care este vorba s-a castigat POSESIA in anul 2009 irevocabila si definitiva in favoarea noastra. Intrebarea este : Cum putem sa facem actiunea in instanta sa treaca in proprietatea noastra? .Proprietarul terenului nu a folosit acest teren NICIODATA .
Nu ne poate inscrie in CF posesia si am dori sa stim daca prin actiunea UZUCAPIUNE avem sanse de castig in favoarea noastra ca sa fim si proprietari.
Multumim mult,
Fara a analiza in concret cazul va pot spune ca singura varianta pentru a deveni proprietar este uzucapiunea.
Restul aspectelor concrete trebuie sa le analizati impreuna cu avocatul dvs.
Avocatul dvs. o sa cam aiba ceva de lucru deoarece e posibil sa fie nevoie sa studieze si practica judiciara pentru a se blinda efectiv pentru proces.
La prima vedere este destul de dificila situatia intrucat uzucapiunea are o serie de conditii: posesie trebuie sa fie continua, netulburata si sub nume de proprietar. Din ce inteleg dvs ati stiut dintotdeauna ca nu sunteti proprietar si, mai mult, adevaratul proprietar a facut o serie de acte juridice asupra terenului solicitand si obtinand Ordinul Prefectului in 2004.
Buna ziua,
Noi avem o Posesia castigata ,definitiv si irevocabil conform legislatiei sunt intrunite conditiile,continua,netulburata......,noi nu stiam ca nu este terenul nostru avand in vedere ca la cumparare am cumparat si terenul respectiv avand o schita la baza si am folosit terenul pana in anul 2008 cand a venit proprietarul cu o schita falsa ca este propritar pe acel teren din anul 2004 cand a primit prin ordinul Prefectului,schita care a tinut ptr Ordinul prefectului a fost anchetata si solutia este ca nu este conform cu realitatea si fapta s-a prescris.Deci la urma urmei atat noi cat si fostii propritari acelui teren au folosit timp de 40 de ani fara o tulburare de posesie .
Sper ca am fost inteleasa .
MUltumesc anticipat.
O zi frumoasa va doresc in continuare