buna ziua,
va rog o sugestie cu privire la urmatoarea problema. Intr-un imobil exista trei co-proprietari; fiecare detine cate un nivel in proprietate exclusiva, podul fiind comun.
cu siguranta ca parerile vor fi impartite pe acest subiect;
vor fi voci care vor spune ca fiind vorba despre o proprietate comuna si fortata nu se pune problema uzucapiunii;
eu cred ca uzucapiunea este posibila, intrucat in cazul podului nu suntem in fata unei coproprietati comuna si fortata;
cata vreme sunt indeplinite conditiile de la uzucapiune, se poate admite o asemenea cerere;
Daca indepliniti urmatoarele conditii parerea mea este ca puteti invoca fara nici un fel de probleme uzucapiunea:
- posesia sa fie continua – posesorul sa o exercite in mod regulat, fara intermintente anormale;
- posesia sa fie neintrerupta;
- posesia sa fie netulburata – sa nu fie fondata sau conservata prin acte de violenta in contra sau din partea adversarului;
- posesia trebuie sa fie publica – posesia nu trebuie exercitata in ascuns de adversarul sau, incat acesta sa nu fie in stare de a putea sa o cunoasca;
- posesia trebuie exercitata sub nume de proprietar.
problema care o vad eu nu tine neaparat de faptul ca ar fi proprietate comuna si fortata, ci de demonstrarea exercitarii sub nume de proprietar tocmai pentru ca fiecare dintre proprietari se poate comporta ca un proprietar exclusiv, cu conditia de a nu-i stanjeni pe ceilalti. prin urmare este greu de indepartat echivocul.
Da, Themis are dreptate.
Trebuie analizata in concret situatia.
Este o chestiune la doua capete si avocatul poate infuenta clar solutia instantei in functie de aparari, probe,etc .