avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa gradina

tatal meu a decedat in urma cu 2 ani. acesta a avut 2 frati care sunt mostenitori cu cota parte egala cu a lui. noi ne am facut acte de succesiune dupa tata mai exact eu si mama mea dupa care ne au revenit casa si anexele. aici ar fi o problema daca gradina care apartine casei ne revine total noua sau si cei doi frati au parti egale. impozitul pentru gradina a fost platit de tatal meu pe o durata de 32 de ani si a fost in folosinta noastra . va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
dany2605, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Radu Marca , Avocat 22:25, 12 August 2012
Fiecare mostenitor are dreptul la ce prevede certificatul de mostenitor.
Mostenitorul care are casa ar trebui sa aiba si terenul pe care este situata (casa nu sta in aer), si/eventual teren pentru acces la strada.
Cine a platit impozitul a beneficiat de uzufructul gradinii.
Inteleg ca dvs. si mama ati impartit doar casa si anexele, terenul (gradina) neputandu-l imparti intrucat tatal dvs nu era singur proprietar. Daca aceasta este situatia, trebuie sa deschideti o actiune de partaj dupa bunicul dvs si pe fond sa solicitati ca gradina si curtea sa revina in lotul tatalui dvs intrucat acesta a edificat constructiile pe care le-ati mostenit si s-a folosit de teren, urmand a fi obligati la plata unei sulte fata de ceilalti doi frati.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate teren agricol dany2605 dany2605 Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. familia mea are in propietate o suprafata de 16 ha teren agricol. acesta este pe numele buniciilor care ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ContSters80068 ContSters80068 Buna ziua, am urmatoarea speta: am avut un partaj succesoral-judiciar in care s-a dat o hotarare jud, def , irev si executorie, a fost impartit un teren de ... (vezi toată discuția)
Am moștenit de la tata un teren agricol Împreuna cu cei doi ... Parlamentar Parlamentar Am moștenit de la tata un teren agricol Împreuna cu cei doi frați ai mei pe care tata îl avea de de la mama sa ( bunica mea ) pe același titlu de ... (vezi toată discuția)