avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este valabil testamentul daca exista act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este valabil testamentul daca exista act de donatie

sunt facute doua acte de donatie pentru o casa,unul in 1998 pentru jumatate de casa care este si intabulat iar latul in 2oo4 pe cealalta jumatate care nu este intabulat ,dupa aceea in 2010 s-a facut un testament pentru o alta persoana.Persoana cu testamentul a pus lacate pe casa donata unde erau lacatele propietarei cu donatia are dreptul testamentarul sa puna lacatele?
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 23:33, 13 August 2012
Daca respectivele contracte de donatie nu au fost anulate sau revocate in mod legal,ele sunt valabile.Care persoana a pus lacate,cel care a lasat testament sau beneficiarul testamentului?cel care a facut testamentul mai traieste?
cel care a facut testamentul este decedat iar cel caruia i s-a lasat testamentul a pus lacate peste propietara care are donatia propietara fiind sotia defunctului.
In lipsa unei decizii in instanta prin care donatia respectiva sa fi fost anulata/revocata/supusa reductiunii domnul cu lacatele nu are niciun drept asupra casei.Se poate face plangere pt violare de domiciliu impotriva sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)