avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infintare societate

Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma ajutati in vederea infintarii unei societati (firme de productie publicitara).Stiu ca trebuie sa ma duc sa iau acordul locatariilor vecini acolo unde fac sediul social al firmei.Stiu si pasii urmatori, dar am auzit ca pentru rezervarea de nume pentru firma dureaza 3 saptamani.Nu se poate sa rezolv cu toate actele in mai putin timp? Sa pot sa termin cu inregistrarea firmei si toate actele necesare pentru a putea da drumu la treaba.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 23:27, 16 Ianuarie 2009
Nu dureaza 3 saptamani, atat dureaza sa iasa firma, daca totul e in regula.Iti recomand totusi sa te duci la un avocat specializat in infiintari de societati, pentru 3-4 milioane pe care le dai comision nu merita sa pierzi atata timp si te mai fac si mingie de ping-pong aia de Registrul Comertului.Numai sa ai mare atentie la cum declari societatea.Daca faci productie publicitara e bine sa fie micro.Pentru alte sfaturi mai intreaba-ma.Lucrez cu 4 firme de productie publicitara asa ca stiu destul de bine despre ce este vorba.
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns.Eu deja am stabilit o intalnire cu o firma ce infiinteaza societati.Am tot citit despre acest "micro".Sincer nu prea inteleg despre ce e vorba:D. Sper ca cei de la acea firma sa fie sinceri si suficienti de draguti incat sa imi explice detaliat toate detaliile si cum anume trebuie sa o inregistrez.Am mai vorbit cu diferite persoane si m-au sfatuit sa declar toate codurile caen dar cu activitate principala:productie publicitara.Sper ca m-am exprimat destul de bine si reusiti sa intelegeti:). Astept totusi un raspuns sau un sfat sau orice altceva de la dvs.
Va multumesc.
Pai toate codurile CAEN ar costa enorm.
Chestia cu micro e simpla, trebuie declarata de la inceput micro cu salariati si neaparat in 60 zile angajat un om chiar si cu 2 ore pe zi, poate fi chiar contabilul, de ex.
Codul CAEN este 7311-Activitati ale agentiilor de publicitate-
Si nu uitati un amanunt important, trebuie sa va sfatuiti neaparat cu un contabil asupra acestor aspecte pt.ca am intalnit N cazuri in care cei care s-au ocupat de infiintarea societatii au dat-o in bara cu vectorul fiscal.Ei, din pacate sunt juristi nu economisti si nici consultanti fiscali asa ca nu au chiar toate datele.Imediat ce iese certificatul de inmatriculare trebuiesc facute anumite declaratii, plus angajarea salariatului, in sfarsit sunt multe de facut, asa ca sfatul meu este sa luati legatura si cu un contabil.
maria854 a scris:

....Am mai vorbit cu diferite persoane si m-au sfatuit sa declar toate codurile caen dar cu activitate principala:productie publicitara....


Costa mult dar daca va veti reprofila la introducerea altor coduri CAEN va va costa mai mult. Din acest motiv ati fost sfatuit sa treceti cat mai multe coduri din start.
Taxarea perceputa de Registrul Comertului este aceiasi si pentru un cod si pentru o 100 de coduri, se plateste publicarea Actului Constitutiv la Monitorul Oficial dar cu o suma fixa nu in functie de numarul de pagini. Nu mai creati confuzie.

Alte discuții în legătură

Pfa sau microintreprindere? tommy22 tommy22 buna ziua. Dpdv al obligatiilor de plata catre stat,care e varianta cea mai buna ? infiintarea unui PFA sau a unei microintreprinderi? precizez ca sunt si ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru microintreprindere it mdutan mdutan Buna ziua, As dori sa deschid o microintreprindere in domeniul IT si as dori sa stiu care sunt codurile CAEN pentru care pot fi considerat micro. Codurile ... (vezi toată discuția)
Lamuriri privind stabilirea domeniului/obiectului de activitate ContSters52778 ContSters52778 Bun gasit! Am pornit demersul infiintarii unui SRL si am nevoie de cateva indicatii privind stabilirea obiectului de activitate al firmei. 1. Care este ... (vezi toată discuția)