avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită tergiversarea procedurii de executare silita de catre ...
Discuție deschisă în Executare silită

tergiversarea procedurii de executare silita de catre executor

in urma castigarii procesului civil, am demarat procedura executarii silite, devreme ce debitorul nu-si executa obligatiile de buna voie. Debitorul fiind dintr-o alta localitate, am apelat la un executor recomandat de o cunostinta. Pe parcursul derularii procedurii de executare am remarcat ca executorul face tot posibilul pentru a amana demersurile pe care trebuie sa le faca in vederea executarii silite a debitorului, ulterior am aflat ca acesta este prieten cu debitorul executat. Ce mijloace legale am impotriva executorului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:08, 13 August 2012
Buna ziua,

Doar daca refuza sa indeplineasca un act aveti posibilitatea sa faceti o contestatie la executare.
Daca insa nu isi indeplineste atributiile, sau le indeplineste gresit sau cu mare intarziere si asta va creaza un prejudiciu, ii puteti face planegere penala pentru abuz in serviciu.
Daca i-ati identificat bunuri ale debitrului, sau le-a identificat executorul si nu a trecut deindata la executarea lor, aveti deja ttemei sa ii faceti o plangere penala.
Nu veti rezolva mare lucru, probabil, dar poate va veti simti mai impacata .

lasand gluma la o parte, presati-l cu cereri de staruinta in executare, incercati sa identificati dvs bunuri ale debitorului, statti pe capul lui pana face executarea.
gabrieladina a scris:

am aflat ca acesta este prieten cu debitorul executat. Ce mijloace legale am impotriva executorului?

Teoretic ,daca detineti probe temeinice si indubitabile,aveti dreptul sa sesizati oficial forul ierarhic superior - uniunea nationala a executorilor judecatoresti si sa promovati plangere la parchet /politie-demersuri care insa nu va garanteaza materializarea executarii silite
In situatia in care suspectati interese din partea executorului pentru tergiversarea executarii,unica masura o constituie inlocuirea executorului judecatoresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita alexiastefania alexiastefania Am primit o somatie de executare silita la care a fost atasat si un proces verbal, pentru un card de nevoi personale neachitat in valoare de 2000 lei. Ce pot ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Urgent-eroare materiala sau omisiune vadita? serby30 serby30 este]eroare materiala, omisiune vadita(cf art 57 din l 188/2000) sau motiv de contestatie la executare faptul ca in procesul verbal de stabilire a sumelor ... (vezi toată discuția)