Buna ziua,
Sunt angajata cu contract de munca pe durata determinata si am concediu medical.
Doresc sa -mi raspundeti daca la expirarea contractului sunt in concediu medical avand hernie de disc ce necesita interventie chirurgicala, mi se desface contractul de munca ?
Multumesc !
Contractul individual de munca va inceta de drept la data expirarii termenului pana la care a fost incheiat.
Art. 49(5) din Codul Muncii, republicat: "De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează."
1. Asa cum v-a spus si colegul meu mai sus un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) indiferent de situatia in care va aflati la momentul respectiv.
2. - Dar conform OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, daca concediul medical se iveste inainte de incetarea CIM si continua si dupa aceea atunci depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le plateste.
- Cand depuneti primul certificat medicalla CJAS sa depuneti si o copie dupa decizia de incetare a CIM.