Buna ziua,
Am si eu o problema legata de un bun mobil. Am vandut prin firma mea o motocicleta in anul 2008 catre un prieten (persoana fizica) cu suma de 20.000 lei. In acest sens am emis o factura fiscala pentru aceasta suma. Nu am incheiat un contract de vanzare-cumparare sau altceva de genul asta. Respectivul a inregistrat pe numele lui motocicleta la administratia financiara dupa vanzare, insa nu mi-a achitat nici un ban. Anul acesta am reusit sa il gasesc, sa iau bunul de la el si am incheiat si un ctr de vazare-cumparare pe formatul acela de la politie pt pretul de 200 lei si acum motocicleta e din nou in contabilitatea mea. Acum eu nu mai am nici o pretentie materiala de la el insa am ramas in contabilitate cu o suma de 19.800 lei neacoperita. (diferenta dintre factura emisa de mine si banii pe care i-am primit efectiv de la acesta) si ma chinui impreuna cu contabila sa gasim o solutie pt a o inchide. Din ce mi-a spus ea stornare nu merge sa facem.... Ma gandeam la o conventie civila prin care el imi presta niste servicii pentru suma de 19.800 lei insa si aici am inteles ca trebuie sa platesc la stat impozite, taxe etc.... Sau e mai bine sa o trec pe cheltuieli nedeductibile? .......Ma poate ajuta cineva cu o solutie?
Multumesc anticipat.
Contabila dvs. a auzit de provizioane?
Asta ar fi o solutie, alta ar fi trecerea sumei respective pe cheltuieli nedeductibile.
Deocamdata doua, cele mai la indemana.
Anulare factura
yakari
Un furnizor emite o factura in feb.2010, in luna mai 2010 storneaza factura emisa in luna feb. si emite o alta factura cu aceleasi sume, cele stornate in luna ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.