Buna ziua!
Va scriu si eu pentru prima data in acest forum...am o rugaminte daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva...
ESTE LEGAL CA O FIRMA SA-SI TRIMITA IN CONCEDIU FARA PLATA ANGAJATII PENTRU CA NU AU BANI SA LE PLATEASCA SALARIILE?
Nu ar fi mai corect sa ii dea in somaj tehnic?
Nu este legal ceea ce a facut sau face aceasta societate. Concediul fara palata este solicitat de catre angajat.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale. Prin urmare, suspendarea contractului individual de muncă în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale a fost stipulată de legiuitor ca operând prin acordul părţilor.
Daca intr-adevar intampina greutati in acordarea salariilor, atunci punea sa dispuna intreruperea temporara a activitatii cu plata a 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
Va multumesc pentru raspuns...procedura la aceasta firma este urmatoarea...angajatul este obligat sa-si faca cerere de concediu fara plata ca sa nu-si piarda locul de munca de tot.Ei, adica reprezentantii societatii refuza sa lase angajatii in somaj,nici macar nu-i da afara ca sa poata sa-si bage o cerere pt somaj, deoarece considera ca asa iau bani mai multi de la stat decat de la ei. Sunt doar interesele lor la mijloc...eu...in calitate de angajat la aceasta firma cum ar trebui sa procedez? ce ma sfatuiti sa fac? In situatia in care nu mi-am gasit nici un alt loc de munca si nici demisia nu le-o pot inainta pentru ca asa nu as mai putea beneficia de somaj.