avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda pt factura care nu are adresa clientului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda pt factura care nu are adresa clientului

Buna ziua,
Imi puteti spune cam la cat se ridica amenda in cazul in care nu ai scris pe factura adresa sediului clientului decat adresa unde se va livra marfa? In ce lege pot gasi informatii despre aceste lucruri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:28, 18 August 2012
Conform Codului fiscal, art.155 lit. f), aveati obligatia completariii adresei beneficiarului.
f) denumirea/numele şi adresa beneficiarului bunurilor sau serviciilor, precum şi codul de înregistrare în scopuri de TVA sau codul de identificare fiscală ale beneficiarului, dacă acesta este o persoană impozabilă sau o persoană juridică neimpozabilă;

Amenda este cuprinsa intre 2500 si 5000 lei, conform Codului de procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tiparire factura pe mai multe pagini ancutzagirl ancutzagirl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la tiparirea unei facturi al carei numar de linii depaseste o pagina si este necesara trecerea pe ... (vezi toată discuția)
Cum se face contabilitatea la un site de anunturi? vestmar vestmar Buna, Intrebarea mea este cum se face contabilitatea la un site de anunturi , pe care mii de oameni isi publica contra cost un anunt de vanzare auto? In ... (vezi toată discuția)
Emitere facturi de catre cumparator in numele si contul furnizorului/prestatorului mmsava mmsava In Hg 44/2004 Titlul VI , pct. 72(8) am regasit care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pt acest mod de a emite facturi. Banuiesc ca cel care emite ... (vezi toată discuția)