Buna ziua,
Sunt angajat cu CIM partial la 2 societati comerciale si cu CIM cu norma intreaga la o societate comerciala. Lucrez in paralel la cei trei angajatori respectand norma de munca si programul de lucru al fiecaruia. Unul dintre angajatorii la care am CIM partial imi solicita sa declar celelalte locuri de munca.
La angajatorul respectiv lucrez pe un proiect cu finantare europeana si se pare ca organismul de implementare al acelui program ii cere sa declare daca angajatii de pe proiect mai lucreaza si in alta parte. Este legal asa ceva ? Mentionez ca la angajare am declarat ca functia de baza o am in alta parte (desi nu era obligatoriu), fara sa precizez unde si daca lucrez pe alt proiect european. Va multumesc.
Codul Muncii a eliminat conditia (pentru salariatul cumulard) de a declara fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza, insa noile modificari aduse legislatiei fiscale prevad asa ceva, si anume:
art. 7 alin. (1), pct. 3 :
„3. activitate dependenta la functia de baza — orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;”.