avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incurcatura ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incurcatura ...

Am avut un acident acum mai bine de 2 luni ,il gasiti pe aici pe forum, inca nu s-a rezolvat nimic, partea vatamata a cerut de la parintii mei 100 milioane lei vechi ptr a-si retrage plangerea (am RCA),consider ca este o suma exagerata,avand in vedere ca adevaratul prejudiciu este in jurul sumei de 2000-3000 Ron ,poate mai putin,daca il despagubeste RCA sa zicem cu 2000 Ron,are dreptul sa mai ceara daune ?

Ma intreb daca are vreun farmec sa ii cer suma ceruta ... avand in vedere ca RCA-ul ii plateste adevaratul prejudiciu,mai are rost sa actioneze penal ? in acest caz va trebui sa ii mai platesc vreun ban in plus ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:11, 16 August 2012
Da,aveti dreptul sa luati la cunostinta de masuratorile respective.Oricum,inainte de trimiterea in judecata este o etapa prin care organele de urmarire sunt obligate sa va prezinte dosarul si sa va intrebe daca propuneti probe noi.Masuratorile nu pot fi anulate,adica scoase total din discutie ci doar inlocuite cu alte masuratori,in cazul cand primele sunt gresite.Puteti cere o reefectuare a expertizei respective,desigur,mai ales daca veniti cu niste argumente logice.
Va multumesc frumos. Suteti un adevarat domn ! mi-ati mai deschis ochii intr-o anumita masura!
domnule claudiu dar exista posibilitatea ca sa nu imi fie anulat permisul ? sau nu se pune problema,va fi anulat chiar daca se opreste dosarul la parchet ?
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
Rnutzu, utilizator
permisul de conducere se anuleaza numai in urma unei hotarari definitive a instantei de judecata si nu in urma unei ordonante a procurorului.
puteti solicita ajutorul unui expert parte care sa efectueze o expertiza tehnica judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi vad dosarul aflat la parchet? in temeiul carui articol? jon53 jon53 Ca parte vatamata intr-un dosar penal sunt nemultumut de ordonanta prin care procurorul a dat scoaterea de sub urmarirea penala a faptuitorului. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator dispus in faza de urmarire penala Andrei Koszti Andrei Koszti Speta e urmatoarea: din \"oficiu\" organele de urmarire penala se sesizeaza pentru o anumita infractiune de abuz in serviciu contra intereselor unei societati ... (vezi toată discuția)
Traseul unui dosar penal? alex234 alex234 ma intereseaza care e traseul unui dosar penal? mi-a fost intocmit un proces verbal pentru furt din magazin (suma 50 ron achitata magazinului) de catre ... (vezi toată discuția)