avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate intenta proces din Romania unei persoane din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate intenta proces din Romania unei persoane din strainatate ?

Buna ziua,

Am un copil minor recunoscut in certificatul de nastere de catre concubinul meu.
Tatal biologic al copilului ma tot ameninta cu instanta in cazul in care nu il las sa viziteze copilul.
Intentionez sa plec cu minorul si concubinul in strainatate.
Tatal biologic imi poate intenta proces de tagada a paternitatii avand in vedere ca nu o sa stie in ce tara suntem si ce domiciliu avem? Ma poate obliga sa ma intorc in Romania pentru proces? Mentionez faptul ca in strainatate voi avea contract de munca
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:57, 14 August 2012

da. se poate judeca in lipsa prin citare prin mica publicitate
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
gi-jane2, moderator
Plecati linistita. Tatal biologic poate constesta recunoasterea ( nu e o actiune de tagada ) in instanta, insa daca nu va prezentati nu stiu cum poate proba ca el e tatal copilului, apoi chiar daca se va dovedi, nu va poate obliga sa va intoarceti, cel mult.. va avea drept de vizita acolo unde sunteti.
Dupa parerea mea tatal biologic are o misiune prea grea sa obtina ce doreste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei Cristina daidstefan Cristina daidstefan Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate ... (vezi toată discuția)
Contestarea recunoasterii paternitatii daniel G daniel G Dna x si Dnul y au avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil. Dnul y a recunoscut copilul. Dupa 6 ani, mama copilului recunoaste ca dnul y nu ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)