avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CERERE DE REABILITARE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

CERERE DE REABILITARE JUDECATOREASCA

Buna seara, vin cu deosebita rugaminte sa-mi confirmati sau i-mi imfirmati daca se poate formula cerere de reabilitare judecatoreasca conform codului penal si de procedura penala raportat la legea 275/2006 si regulamentul de aplicare al acestuia. In fapt: daca un detinut a fost sanctionat disciplinar pe baza legii 275/2006, dupa un interval de timp ia fost ridicata sanctiunea disciplinara prin prestarea unei activitati sau munci,se poate formula cerere de reabilitare judecatoreasca ca aceea sanctiune sa-i fie anulata in totaliate din dosarul de penitenciar? VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EXISTA UN ASTFEL DE PRECEDENT, SAU DACA ESTE POSIBIL A FORMULA O ASEMENEA CERERE CONFORM LEGII PENALE ROMANE IN VIGOARE? VA MULTUMESC IULIA47
Pentru admisibilitatea cerereii de liberare condiţionată este necesar , conform legii, ca alături de condiţia prestării unei munci şi de îndeplinirea executării fracţiei de 2/3 din totalul pedepsei aplicate, ca deţinutul să aibă şi o comportare corespunzătoare, adică să dea dovezi temeinice de îndreptare. O abatere disciplinară nu poate fi anulată pe considerentul că deţinutul a prestat muncă, întrucât, condiţiile prevăzute de lege trebuie întrunite cumulativ pentru a fi posibilă admiterea cerererii de liberare condiţionată. Dacă aţi citit Legea 275, aţi observat deja care sunt condiţiile. Probabil la un moment dat , dacă nu va mai avea abateri, în aceleaşi condiţii enumerate anterior, fie va fi propus de către comisia din penitenciar, fie, dacă va face cerere el însuşi, va avea şanse să fie liberat condiţionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata sub control judiciar IULIA47 IULIA47 buna ziua va rog sa-mi spuneti daca legea permite liberarea sub control judiciar pt infractiunea de omor in cazul in care sa executat jumatate din pedeapsa? va ... (vezi toată discuția)
Zile scazute pentru munca in detentie utilizatorforum utilizatorforum Buna ziua, Cate zile din pedeapsa i se scad unui detinut(regim deschis)daca iese la munca in penitenciar?dar in afara lui? Aceste zile se scad din minumul ... (vezi toată discuția)
Cat va executa din 6 luni? Ida03 Ida03 Buna seara!As dori sa imi raspundeti si mie daca se poate la niste intrebari.de cand se incepe numararea executarii pedepsei?din ziua in care i s-a dat ... (vezi toată discuția)